/ DUKAJ I TIMONIJE
09/12/2022 u 23:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj: Iskustvo naših partnera je za nas ključno

Ministar Dukaj se zahvalio ambasadoru Timoniju na zalaganju, kao i na bezrezervnoj podršci i pomoći i Francuske u lociranju, sanaciji i ponovnom pokretanju informacionog sistema Vlade

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, sa saradnicima, sastao se danas sa ambasadorom Republike Francuske u Crnoj Gori, Kristijanom Timonijem. Sastanku je prisustvovao i Sedrik Gruse, saradnik na projektima regionalnog uvezivanja u borbi protiv sajber kriminala.

Ambasador Timonije je predao ministru Dukaju izvještaj koji je pripremila ANSSI (Francuska Nacionalna agencija za bezbjednost informacionih sistema), u vezi sa zaštitom Vladinog informacionog sistema, kao i sa oporavkom sistema od sajber napada koji se dogodio 20. avgusta.

Ministar Dukaj se zahvalio ambasadoru Timoniju na zalaganju, kao i na bezrezervnoj podršci i pomoći i Francuske u lociranju, sanaciji i ponovnom pokretanju informacionog sistema Vlade Crne Gore.

“Iskustvo naših partnera je za nas ključno, posebno u oblasti sajber bezbjednosti, stoga je formiranje budućeg Regionalnog centra za edukaciju u sajber bezbjednost i razvoj sajber kapaciteta od posebnog značaja, jer će Crnu Goru pozicionirati kao regionalni centar za edukaciju u oblasti sajber bezbjednosti i razvoja sajber kapaciteta”, istakao je ministar Dukaj. 

Saradnik Gruse je predstavio projekat kreiranja te institucije u Crnoj Gori i istakao važnost saradnje koja je uspostavljena sa Univerzitetom Crne Gore.

Sagovornici su iskazali otvorenost za još intenzivniju saradnju i razmjenu iskustava, posebno u oblasti digitalizacije i sajber bezbjednosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. mart 2023 18:15