/ - FOTO: MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE
01/12/2023 u 12:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj sa ambasadorom BiH: Posvećeni smo digitalnom razvoju i modernizaciji javne uprave

Dukaj je upoznao ambasadora o dosadašnjim aktivnostima Ministarstva u oblasti reforme javne uprave, digitalizacije i sajber bezbjednosti i istakao da smo otvoreni za nastavak saradnju sa Bosnom i Hercegovinom u svim oblastima

Ministar javne uprave Maraš Dukaj primio je ambasadora Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimira Jukića.

Ocijenjeno je da dvije susjedne i prijateljske države, koje dijele brojne izazove tranzicije i imaju isti cilj, članstvo u EU, mogu i treba da sarađuju u reformskim procesima, te da je reforma javne uprave, kao jedan od najdužih reformskih projekata u državama, svakako zajednički izazov.

Dukaj je upoznao ambasadora o dosadašnjim aktivnostima Ministarstva u oblasti reforme javne uprave, digitalizacije i sajber bezbjednosti i istakao da smo otvoreni za nastavak saradnju sa Bosnom i Hercegovinom u svim oblastima.

- Posvećeni smo digitalnom razvoju i modernizaciji javne uprave kao značajnom segmentu reforme javne uprave. Prioritet nam je uspostavljanje efikasne i transparentne javne uprave– uprave koja je okrenuta ka građaninu, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou- kazao je ministar Dukaj.

Ambasador Jukić je ministru Dukaju čestitao imenovanje, te izrazio nadu da će nastaviti na jačanju i unapređenju saradnje u oblasti reforme javne uprave, razvoja eUprave i digitalizacije, posebno ukazajući na već uspostavljene regionalne mehanizme.

- Zemlje Zapadnog Balkana opterećuju slični izazovi u funkcionisanju javnih uprava i treba da radimo na boljem povezivanju i razmjeni najboljih praksi- kazao je Jukić.

Na sastanku su spomenuti lokalni projekti prekogranične saradnje kroz Mrežu zapadnobalkanskih gradova koji sprovode EU projekte (CITNET), koji su, ocijenjeno je, primjer uspješnog zajedničkog djelovanja na povlačenju sredstava iz fondova EU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 22:08