Zgrada KIC ”BUDO TOMOVIĆ”
08/05/2024 u 08:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ius Forum pod nazivom "Agenda 2028 - realnost ili utopija" u četvrtak u KIC-u

U prilog obilježavanja 9. maja Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom Udruženje pravnika Crne Gore organizuje 30. sesiju Ius Foruma pod nazivom "Agenda 2028 - realnost ili utopija".

Na sesiji će, u svojstvu panelista, učestvovati prof. dr Gordana Đurović, nekadašnja ministarka za evropske integracije, prof. dr Branislav Radulović, predsjednik UPCG, doc. dr Adnan Prekić, istoričar, dr Nikola Šaranović - predavač prava EU i privrednik i Vladimir Nikaljević - inicijator izrade Strategije za evropsko i građansko društvo (STEGA).

- Na sesiji će se razgovarati o izvjesnosti punopravnog članstva Crne Gore u EU, dobijanju IBAR-a, društvenom dijalogu, unutrašnjoj integraciji društva i uspostavi vladavine prava kao uslova za uspjeh integracija, istorijskom revizionizmu i krizi antifašizma, gradjanskom aktivizmu i njegovom značaju u procesu EU integracija, navodi se u saopštenju.

Ius Forum je otvoren za javnost i održaće se u četvrtak 9. maja sa početkom u 19 sati u multimedijalnoj sali KIC "Budo Tomović".

Udruženje pravnika: Skupština i pored brojnih upozorenja predlaže amandmane koji narušavaju pravni poredak

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:59