Martinović i Popa / - FOTO: MINISTARSTVO TURIZMA, EKOLOGIJE, ODRžIVOG RAZVOJA I RAZVOJA SJEVERA
16/01/2024 u 11:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Martinović - Popa: Pozitivni pomaci iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine

Saradnjom i podrškom EU do zatvaranja Poglavlja 27

Evropska komisija je spremna da Crnoj Gori pruži ekspertsku pomoć kako bi što prije ispunila završna mjerila iz Poglavlja 27, saopštila je ministru turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimiru Martinoviću ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristino Popa.

Ambasadorka Popa je kazala da Ministarstvo ima punu podršku u pogledu rada na zatvaranju Poglavlja 27.

Posebno je pomenula prioritete Zelene agende, upravljanju otpadom, obnovljivoj energiji, dekarbonizaciji, odnosno onim segmentima koji će biti svima vidljivi i od kojih će cjelokupno društvo imati koristi.

Martinović je informisao Popu o radu Ministarstva u posljednja dva i po mjeseca, a sagovornici su razgovarali o pozitivnim pomacima iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Sagovornici su saglasni da je Poglavlje 27 najkompleksnije i najskuplje, i u tom konktestu, kako je kazala ambasadorka Popa, Evropska komisija je zainteresovana da pruži ekspertsku pomoć kako bi se što prije ispunila završna mjerila iz tog poglavlja i samim tim ubrzao put Crne Gore u EU.

Martinović je istakao da cijeni svaku podršku EU. "Cilj ove Vlade je da Crna Gora bude prva naredna članica EU i na tom putu nam je važna vaša pomoć", poručio je Martinović.

- Nadam se da ćemo zajedničkom saradnjom i predanim radom doprinijeti boljim rezultatima u oblasti zaštite životne sredine i ulaskom Crne Gore u EU - istakla je ambasadorka Popa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:17