/ -FOTO: JUVENTAS
21/12/2022 u 17:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Napadnut LGBT centar u PG: Mladići osumnjičeni da su prijetili osoblju, razbili i stakla

Sa metalnim šipkama u rukama prijetili su osoblju LGBT centra i prisutnim klijentima i pokušali da razbiju staklo na ulaznim vratima, saopštila je NVO Juventas

Šest mladića napalo je danas popodne prostorije LGBTIQ Drop in centra u Podgorici, saopštila je nevladina organizacija Juventas.

- Šest lica je sa metalnim šipkama u rukama prijetilo osoblju LGBTIQ centra i prisutnim klijentima i pokušalo da razbije staklo na ulaznim vratima. Ovom napadu je prethodilo više incidenata koji su se tokom prethodnih dana dogodili u okolini LGBTIQ centra, kada je više mladića prijetilo osoblju centra nakon završetka radnog vremena kada su odlazili kući - piše u saopštenju. 

Nevladine organizacije Juventas, Queer Montenegro, Spektra, Stana i Montenegro prajd kontinuirano djeluju u ovim prostorijama i pružaju psihosocijalne servise podrške za LGBTIQ osobe.

- Zahtijevamo od nadležnih institucija da hitno pronađu napadače i procesuiraju ih u skladu sa zakonom. Pozivamo ukupnu javnost, donosioce odluka i međunarodnu zajednicu da ulože sve napore da se zaustave zabrinjavajuće rastuća mržnja i netrpeljivost koje u Crnoj Gori postaju svakodnevica i razaraju društvo - zaključuje se u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:57