/ - МУП (Фото: РТЦГ)
31/05/2021 u 18:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нашли модел да дјеца из Враке добију држављаство

Наведена потврда, додају, уз друге одговарајуће доказе, биће основ за исправљање неправде према овим грађанима наше земље, прецизније њих око стотину

Министарство унутрашњих послова ће отворити простор да дјеца Врачана стекну црногорско држављанство пријемом, тако што ће их третирати као лица без држављанства ткз. апатриде, којима ће бити довољна потврда да немају држављанство друге државе, саопштено је данас из МУП-а, јавља РТЦГ.

-Како наведена лица бораве више деценија у Црној Гори, а стицајем историјских и политичких околности нису држављани ниједне државе, па ни Албаније, створио се проблем са њиховим пријемом у црногорско држављанство. Уважавајући њихову животну ситуацију, као и разлоге правичности и хуманости МУП ће наведена лица третирати као лица без држављанства ткз.апатриде, којима ће бити довољна потврда да немају држављанство друге државе-пише у саопштењу.

Наведена потврда, додају, уз друге одговарајуће доказе, биће основ за исправљање неправде према овим грађанима наше земље, прецизније њих око стотину.

-Наведеној категорији лица, Црна Гора ово дугује-закључују из МУП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:41