/ фото: Ненад Мандић
11/08/2021 u 10:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нема уласка на фестивале без ковид потврде

Из Института подсjећаjу организаторе музичких фестивала чиjе jе одржавање наjављено у предстоjећем периоду да jе приступ посjетиоцима дозвољен уз испуњавање jедног од четири услова из Националне ковид потврде

Улазак на фестивале ниjе дозвољен без ковид потврде, саопштили су из Института за jавно здравље (ИJЗ), истичући да никоме од организатора таквих манифестациjа ниjесу нудили услуге тестирања брзим антигенским тестовима.

Из Института подсjећаjу организаторе музичких фестивала чиjе jе одржавање наjављено у предстоjећем периоду да jе приступ посjетиоцима дозвољен уз испуњавање jедног од четири услова из Националне ковид потврде.

Ти услови су, како су навели, доказ да jе особа у цjелости вакцинисана или да jе добила макар прву дозу вакцине, негативан резултат ПЦР теста коjи ниjе стариjи од 72 сата, позитиван налаз ПЦР теста коjи jе стариjи од 14 и ниjе стариjи од 180 дана или негативан брзи антигенски тест БАТ коjи ниjе стариjи од 48 сати

„У исто вриjеме, због спречавања ширења дезинформациjа, ИJЗ као ни Министарство здравља никада никоме од организатора оваквих манифестациjа ниjесу нудили услуге тестирања брзим антигенским тестовима“, каже се у саопштењу Института.

Наводи се да jе сваком од организатора било ког фестивала предочено да jе ИJЗ спреман да намjенски, за њихове посjетиоце, организуjе епидемиолошке екипе коjе би, у термину и мjесту коjе њима одговара, извршиле имунизациjу.

Из ИJЗ-а су jош jедном позвали организаторе свих музичких фестивала да поштуjу прописана правила под коjима могу да их организуjу, а Управу за инспекциjске послове да, у складу са могућностима, своjе капацитете усмjери на контролу и санкционисање у случаjу кршења актуелних мjера.

„ИJЗ, као и до сада, остаjе спреман за директну комуникациjу са свим организаторима свих фестивала како би се планирани догађаjи одржали у складу са важећим правилима“, додаjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 17:34