Ana Novaković Đurović / - MINISTARSTVO ekologije, prostornog planiranja i urbanizma
11/09/2023 u 20:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

GI Zdravi Mojkovac: Novaković Đurović nije u stanju da sprovede običnu birokratsku proceduru

Upućen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv ministarke ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Građanska inicijativa Zdravi Mojkovac je uputila zahtjev Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama za pokretanje prekršajnog postupka protivprotiv ministarke ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ane Novaković Đurović i odgovornih lica, zbog osnovane sumnje da suprekršili član 34 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

- Javna rasprava je završena 3.jula. Na današnji dan se navršilo 64 dana od dana završetka Javne raspraveo, odnosno, 12 dana više nego što je Zakonom predviđeno za sprovođenje pripreme Izvještaja - navodi se razlog za pokretanje prekršajnog psotupke u saopštenju te Gi.

Naime, Članom 34 je propisano da je Ministarstvo dužno da u roku od 30 dana od dana završetka javne rasprave sačini izvještaj o javnoj raspravi koji sadrži: popis svih učesnika javne rasprave, predloge, primjedbe i sugestije koje su prihvaćene, obrazloženje o predlozima, primjedbama i sugestijama koje nijesu prihvaćene ili su djelimično prihvaćene i drugo. Mišljenjena Izvještaj o javnoj raspravi da je Savjet u roku od 15dana od dana dostavljanja od strane Ministarstva. 7 dana od dana dostavljanja Mišljenja od strane Savjeta, Ministarstvo je dužno da na internet stranici objavi Izvještaj sa Mišljenjem. Ovo ukupno čini 52dana za objavu Izvještaja sa Mišljenjem.

- Ministarka je 4.septembra, u emisiji "Direktno",izjavila da se primjedbe obrađuju. Ova izjava je dokaz da procedura pripreme Izvještaja još uvijek nije završena, te su se stoga stekli zakonski uslovi za pokretanje prekršajnog postupka od strane nadležne Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama - navodi se u saopštenju GI Zdravi Mojkovac.

Ovo postupanje je dokaz, navodi se u saopštenju, "da ministarka i ministarstvo nijesu u stanju da sprovedu običnu birokratsku proceduru a kamoli da iskontrolišu i sprovedu ozbiljan i rizičan projekat kao što je projekat rudnika Brskovo, tako da bi sudbina građana Mojkovca i Crne Gore bila prepuštena na milost i nemilost koncesionara, navodi se u saopštenju GI Zdravi Mojkovac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 19:12