/ - FOTO: RTV NIKšIć
11/10/2022 u 10:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

RTV Nikšić sarađivaće sa televizijom iz Dubrovnika

Sporazum je u ime RT Nikšić potpisao direktor Nikola Marković, a u ime dubrovačkog lokalnog emitera direktor Željko Petrović

Lokalne televizije Nikšića i Dubrovnika potpisale su juče sporazum o strateškom partnerstvu koji predstavlja prvi slučaj saradnje između medija iz ovih gradova.

Naime, lokalni javni emiter Radio Televizija Nikšić i lokalni emiter Libertas iz Dubrovnika dogovorili su saradnju koja podrazumijeva razmjenu i zajedničku proizvodnju programskih sadržaja, usavršavanje zaposlenih, učešće u zajedničkim projektima, kao i tehnološku i tehničku saradnju.

Sporazum je u ime RTV Nikšić potpisao direktor Nikola Marković, a u ime dubrovačkog lokalnog emitera direktor Željko Petrović u prisustvu Gorana Perišića, člana savjeta RT Nikšića i Maria Bukvića direktora programa TV Libertas.

Konstatovano je da postoji obostrani interes da ove dvije televizije kroz međusobnu saradnju unaprijede svoju djelatnost, obogate sopstvene programe i omoguće bolji protok informacija.

- Za RTV Nikšć ovo predstavlja veliki iskorak u ostvarivanju javnog interesa, a to je profesionalno i objektivno informisanje naših građana. Na ovaj način gradimo porušene mostove i izvještavanjem o zajedničkim temama i problemima podspješujemo saradnju u regionu. Smatramo da naša saradnja može biti dobar primjer za naša društva jer poruka koju želimo da pošaljemo je da može i drugačije, bolje, kvalitetnije i časnije nego što je to bilo. Zahvaljujemo kolegama iz Dubrovnika na srdačnom dočeku i gostoprimstvu, a posebno na iskrenoj spremnosti da realizujemo ovu našu ideju o strateškom partnerstvu- kazao je Marković.

I u televiziji Libertas su zadovoljni potpisanim sporazumom od kojeg očekuju benefite za gledaoce oba lokalana emitera.

- Uvjeren sam kako će ovim Sporazumom o strateškom partnerstvu najviše koristi imati naši gledatelji jer programska razmjena, koju smo planirali, zasigurno će unaprijediti informativne sadržaje naših televizija. Kroz koprodukcijske projekte, razmjenu znanja i iskustava profitirat će naši novinari, zaposlenici tehnike i stručno osoblje, a veliki su potencijal za suradnju i međunarodni natječaji. Biće to prilika za veće iskorake u produkciji i realizaciji programa za obje televizijske kuće- kazao je Bukvić, direktor programa Libertas televizije iz Dubrovnika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:19