/ фото: Министарство одбране
03/09/2021 u 18:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рујовић и Појужина одлазе на школовање у Хрватску

Генерал је нагласио да је сигуран да ће официри проширити своја знања

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, састао се са потпуковником Неџадом Рујовићем и мајором Желимиром Појужином, који ће бити упућени на стручна усавршавања на школама у саставу Војне академије „Др. Фрањо Туђман” у Хрватској.

Генерал је нагласио да је сигуран да ће официри проширити своја знања и примијенити их у Војсци Црне Горе након повратка са школовања.

- Потпуковник Рујовић биће упућен на Генералштабно усавршавање у Ратној школи "Бан Јосип Јелачић", гдје ће изучавати процес доношења војних одлука на оперативном и стратегијском нивоу, у националном и међународном окружењу. Похађањем студијског програма ове школе, имаће прилику да се упозна са савременим војним, технолошким, друштвеним, правним,  и економским аспектима планирања и вођења операција- наводе у саопштењу.

Мајор Појужина ће наредних десет мјесеци провести на усавршавању у Командно-штабној школи "Благо Задро", чији студијски програм обухвата знања и вјештине неопходне за обављање задатака на командним, штабним и и другим функционалним дужностима у националним и мултинационалним командама и штабовима, операцијама на бојишту и мировним операцијама, са тежиштем на НАТО/ЕУ и УН вођеним операцијама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:42