Дом здравља Нова варош / фото: Лазар Ружић
27/07/2021 u 12:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ССИЦГ донирао десет хиљада еура подгоричком Дому здравља

Морам да кажем и будем потпуно отворен, да ниjе било ове донациjе сигурно да би простор ДЗ Стара варош и Нова варош био на чекању, казао jе Jокић

Савjет страних инвеститора у Црноj Гори (ССИЦГ) донирао jе Дому здравља (ДЗ) Подгорица десет хиљада еура, у циљу завршетка адаптациjе здравствених обjеката Стара варош и Нова варош.

Члан Одбора директора ССИЦГ Иван Боjановић казао jе да се нада да ће донациjа доприниjети да здравствени радници у адаптираним обjектима имаjу jош боље услове за рад, а грађани и грађанке jош квалитетниjу услугу.

Он jе рекао да jе ССИЦГ jош jедном, традиционално, друштвено одговорни ангажман усмjерио према здравственом систему Црне Горе, и то не случаjно.

„Сви смо се увjерили током претходних мjесеци пандемиjе корона вируса колико jе важно да имамо здравствени систем коjи jе брз, ефикасан, функционалан и савремено опремљен“, навео jе Боjановић.

Како jе казао, све полази од здравља, и пандемиjа jе то наjбоље показала.

„Да бисмо могли да стварамо, креирамо, производимо, неопходно jе да бринемо о нашем здрављу, а то подразумиjева и квалитетну здравствену заштиту“, поручио jе Боjановић.

Он jе рекао да ће са овом донациjом, у износу од десет хиљада еура, помоћи завршетак и адаптациjу обjеката Стара варош и Нова варош и да вjеруjе да на таj начин помажу унапређењу услуге за грађане Црне Горе коjи добиjаjу здравствену заштиту у тим домовима здравља.

Боjановић jе посебно захвалио компаниjама чланицама коjе су се одазвале позиву да учествуjу у донациjи, а то су: Црногорски телеком, ЦКБ, Делта М, Домен, Флy Монтенегро Ground Handling, Ловћен осигурање, Ocean Montenegro и Сага.

„Вjеруjемо да, иако се и сама привреда суочава са опораваком од кризе коjу jе изазавала пандемиjа коронавируса, треба да будемо активни кроз различите друштвено-одговорне активности и помогнемо нашим здравственим радницима у борби против пандемиjе, али и даљи развоj нашег здравственог система“, казао jе Боjановић.

Он jе захвалио свим медицинским радницима у Црноj Гори за посвећеност у овом изазовном периоду коjе jош траjе.

„Савjет ће и будућим активностима наставити да кроз друштвено одговорно дjеловање пружа даљу подршку развоjу заjеднице“, поручио jе Боjановић.

Директор ДЗ Подгорица Данило Jокић казао jе да му jе драго да jе ССИЦГ препознао њихове проблеме и да су у врло кратком року скупили врло издашну донациjу, у висини од десет хиљада ЕУР, коjа ће омогућити да у три наредне три седмице заврше комплетан инфраструктурни проjекат.

„Сигурно да ниjе било ове донациjе, да бисмо негдjе били на чекању и вjероватно би се пресељење у те нове просториjе и улазак пациjената у те нове просториjе одужио“, навео jе Jокић.

Он jе, у своjе и име 750 запослених у ДЗ, захвалио ССИЦГ на донациjи.

„Част ми jе да захвалим и угостим представнике ССИЦГ, коjи су ДЗ дали значаjну донациjу у jедном врло важном тренутку, када нам фали простора.

Морам да кажем и будем потпуно отворен, да ниjе било ове донациjе сигурно да би таj простор био на чекању“, казао jе Jокић.

Према његовим риjечима, простор од по 750 квадратних метара у Староj и Новоj вароши ће овом донациjом бити приведен намjени, а запослени у тим домовима здравља добиће боље радне услове и већу зону комфора.

Пациjенти ће, како jе рекао, у модерним и потпуно новим просториjама добиjати есенциjални ниво здравствене заштите.

„Имаћемо прилику да сви заjедно обиђемо те просториjе, када буде њихово отварање, да видите колико ваша донациjа значи и шта представља за грађане Главног града, њихову бољу есенциjалну здравствену заштиту, као и за запослене и боље услове рада“, казао jе Jокић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:26