/ - FOTO: ILUSTRACIJA
15/12/2022 u 22:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Studentima veterine po 300 eura pomoći

Uprava je u novembru objavila javni poziv studentima veterinarske medicineza prijavu za jednokratnu finansijsku pomoć, imajući u vidu deficitarnost ovog kadra, kao i činjenicu da fakultet Veterinarske medicine ne postoji u Crnoj Gori

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove donijela je Odluku o jednokratnoj finansijskoj podršci studentima veterinarske medicine u iznosu od 300 eura, a u skladu sa opredijeljenim budžetskim sredstvima. Jednokratnu finansijsku pomoć u navedenom iznosu dobiće svih 26 prijavljenih studenata.

Uprava je u novembru objavila javni poziv studentima veterinarske medicineza prijavu za jednokratnu finansijsku pomoć, imajući u vidu deficitarnost ovog kadra, kao i činjenicu da fakultet Veterinarske medicine ne postoji u Crnoj Gori.

Na ovaj način, Uprava pomaže studentima, čiji su troškovi školovanja nesumnjivo veći zbog nemogućnosti školovanja u Crnoj Gori.

- Podržali smo svih 26 prijavljenih kandidata, imajući u vidu potrebu za osposobljavanjem i školovanjem studenata veterinarske medicine, ali i vrlo izražene deficitarnosti veterinarskog kadra u Crnoj Gori. Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove će nastaviti da podržava studente u narednim godinama uz tendenciju da opredijeljena sredstva budu u još većem iznosu, poručio je direktor Vladimir Đaković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. mart 2023 03:03