/ - FOTO: UDRUGA LATINSKO IDRO MURTER
12/06/2023 u 15:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Vjera" – Regata latinskog jedrenja prvog i drugog jula u Luštica Bay marini

Prvi vikend jula u Luštica Bay marini biće rezervisan za crnogorsku regatu latinskih jedara – ‘’Vjera’

Porodični koncept ‘’Lampuga Sailing’’ već par godina promoviše latinsko jedrenje kao autentičnu tradiciju ovog podneblja, kreirajući jedinstvenu turističku ponudu u okviru destinacije Luštica Bay. Prvi vikend jula u Luštica Bay marini biće rezervisan za crnogorsku regatu latinskih jedara – ‘’Vjera’’

- Regata ‘’Vjera’’ će okupiti domaće entuzijaste i vlasnike ojedrenih barki i ugostiti dvije posade sa hrvatskog otoka Murtera, koje će nastupiti u svojim tradicionalnim drvenim “gajetama”. Osim jedrenja u takmičarskom dijelu, regata ‘’Vjera’’ će posjetiocima ponuditi i nekoliko edukativnih predavanja, izložbu starih fotografija, bazar lokalnih proizvoda i muzički koncert kojim je planirano zatvaranje dvodnevnog programa, inspirisanog temom lokalne tradicije - navodi se u saopštenju.

image
- FOTO: UDRUGA LATINSKO IDRO MURTER

Program će početi u subotu, prvog jula od 15 časova kada će učesnici pripremati svoje brodove za revijalnu plovidbu koja je planirana u 17 časova.

- Posjetioci će imati prilike da posjete i bazar domaćih prozivoda u nautičkom naselju, kao i izložbu starih forografija koja će biti otvorena i narednog dana- dodaje se u saopštenju.

image
- FOTO: UDRUGA LATINSKO IDRO MURTER

U nedjelju, drugog jula cjelodnevni program prve regate ‘’Vjera’’ pratiće sastanci kormilara, marenda na rivi, kao i svečani počekat regate koji je planiran za 15 časova.

- Proglašenje pobjednika zakazano je za 19 časova nakon čega će za sve učesnike i posjetioce destinacije biti organizovan i koncert- zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:33