Sa sastaka ministra sa predstavnicima trgovačkih lanaca i prehrambene industrije / - MF
25/09/2023 u 14:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović dogovara nastavak akcije "Stop inflaciji"

Na sastanku su svi prisutni učesnici izrazili spremnost da zajedno sa ministarstvom pronađu efikasnu strategiju za ograničavanje cijena i suzbijanje posljedica inflacije

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, održao je danas sastanak sa predstavnicima trgovačkih lanaca, prehrambene industrije i distributerima u Crnoj Gori. Sastanak je protekao u konstruktivnom duhu, a centralna tema razgovora bila je snabdjevenost tržišta proizvodima, cijene proizvoda i mogućnosti za nastavak zajedničke akcije "Stop inflaciji".

Na sastanku su svi prisutni učesnici izrazili spremnost da zajedno sa ministarstvom pronađu efikasnu strategiju za ograničavanje cijena i suzbijanje posljedica inflacije.

Nakon temeljne diskusije, razgovarano je o daljim koracima i pronalaženju modaliteta smanjivanja cijena najvažnjijih proizvoda.

Ministar je naglasio važnost saradnje između Vlade i privatnog sektora kako bi se postigao održiv model snižavanja i ograničavanja maloprodajnih cijena.

Zahvalio se svim učesnicima na velikom odzivu i na spremnosti da budu društveno odgovorni i da učestvuju u daljim aktivnostima koje će pozitivno uticati na standard građana Crne Gore, posebno osjetljivih kategorija društv

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2023 07:02