/ - SA DOGAđAJA
30/11/2022 u 13:41 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ljubljana: Napredak u borbi protiv ekonomskog kriminala

Inicijativa "Mapa puta u borbi protiv korupcije i ilegalnih finansijskih tokova" sprovodi se pod pokroviteljstvom Berlinskog procesa i uz ekspertsku podršku UNODC-a i RAI

Zemlje regiona postigle su napredak u ispunjavanju glavnih ciljeva Regionalne mape puta za borbu protiv korupcije i ilegalnih finansijskih tokova, a naročito jačanju sistema za sprečavanje sukoba interesa i prijavu imovine, te borbi protiv ekonomskog kriminala, ocijenjeno je na Drugom tehničkom sastanku koji je 29. i 30. novembra održan u Ljubljani u organizaciji Kancelarije Ujednjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNODC) i  Regionalne antikorupcijske inicijative RAI.

Članovi crnogorske delegacije su na sastanku iskazali snažno opredjeljenje da se borba protiv ekonomskog kriminala dalje jača kroz kreiranje regionalne mreže specijalizovanih tužilaca, policije i finansijsko obavještajnih službi na nivou država Zapadnog Balkana. 

Sastanak je bio prilika da učesnici razmijene mišljenja o aktivnostima i dinamici na planu realizacije prioriteta iz Mape puta, o kojima će biti riječi i na Regionalnoj konferenciji koja će se u decembu ove godine održati u Skoplju, a koja će okupiti visoke predstavnike vlada regiona, kao i eksperte. 

Inicijativa "Mapa puta u borbi protiv korupcije i ilegalnih finansijskih tokova" sprovodi se pod pokroviteljstvom Berlinskog procesa i uz ekspertsku podršku UNODC-a i RAI.

Delegaciju Crne Gore činili su predstavnici Generalnog sekretarijata Vlade, Ministarstava pravde, Ministarstava  finansija, Ministarstava unutrašnjih poslova, Uprave policije, Vrhovnog suda, Agencije za sprečavanje korupcije, Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za oblast korupcije i NVO Gradjanska alijansa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. jun 2023 06:35