/ - FOTO: MINISTARSTVO FINANSIJA
12/12/2023 u 13:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministar finansija sa studenatima Ekonomskog fakulteta

Studenti su izrazili želju da početkom semestra na Ekonomskom fakultetu organizuju posjetu ministra i njegovog tima

Ministar finansija Novica Vuković i generalni direktor Direktorata za državni budžet Bojan Paunovi, sastali su se danas sa prvom klasom studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore koji pohađaju nastavu iz ekonomije i biznisa na engleskom jeziku (Academic program in Business and Economics - MONTEB).

Riječ je o prvom programu iz oblasti ekonomije i biznisa u Crnoj Gori, koji se u potpunosti realizuje na engleskom jeziku (www.monteb.me).

Kako je saopšteno na sastanku, jedna od obaveznih aktivnosti u sklopu predmeta Menadžment, koji studenti izučavaju u prvom semestru studija, a kojim rukovodi doc. dr Ivan Radević, bila je da studenti u manjim grupama, obave razgovor (polustrukturirani intervju) sa rukovodiocem (menadžerom) iz privatnog ili javnog sektora.

- U tom cilju, organizovan je današnji susret u Ministarstvu finansija, kako bi se studenti upoznali sa principima menadžmenta u samom ministarstvu, tj. da teorijske postavke sa kojim su upoznati kroz literaturu, provjere u praksi. U posjeti Ministarstvu finansija bili su studenti Katia Pejović, Đorđe Drljević i Nika Krasnekova, a kompletan razgovor je, u skladu sa programom, vođen na engleskom jeziku- navodi se u saopštenju.

Studenti su izrazili želju da početkom semestra na Ekonomskom fakultetu organizuju posjetu ministra i njegovog tima, koja bi bila otvorena i za ostale studente, a što bi bio još jedan vid "menadžmenta u praksi".                                                                                                                  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 13:15