Odović / - RADE KOPRIVICA
20/07/2022 u 11:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odović: Partitokratija gasi Montenegro Works

Ukidanjem Odjeljenja za korporativno upravljanje u MINKICG a sada i MW, jasno je da Vlada CG podržava partitokratiju i propast, navodi bivši državni sekretar

Bivši državni sekretar Ministarstva finansija Janko Odović oglasio se na Tviteru povodom informacije o zatvaranju državne kompanije Montenegro Works (MW) čiji je glavni zagovornik osnivanja bivši ministar finansija Milojko Spajić.

- Ljubomora svakako, ali glavni problem su meritokratske preporuke za poboljšanje učinka odbora direktora preduzeća u većinskom vlasništvu države, kroz jasne kriterijume za članstvo, koje je MW izradio, a 42. Vlada na predlog Milojka Spajića usvojila kao informaciju - navodi Odović.

- Dok neznaveni partijski uhljebi sjede u UO državnih preduzeća i biraju još gore uhljebe za izvršne direktore, nema uspješnog poslovanja državnih firmi. Ukidanje Odjeljenja za korporativno upravljanje u MINKICG a sada i MW, jasno je da Vlada CG podržava partitokratiju i propast - navodi dalje bivši državni sekretar.

Ranije se oglasio i bivši ministar Milojko Spajić, ističući da je jako neozbiljna trenutna postava Vlade Crne Gore koja zbog ljubomore gasi sve dobre inicijative prethodne 42. vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 12:39