/ - FOTO EKO FOND
16/10/2023 u 15:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održan Forum civilnog društva Zapadnog Balkana

Boljević je bio jedan od govornika na panelu „Ozelenjavanje Zapadnog Balkana“ - ujedinjavanje za održivu infrastrukturu, zaštitu biodiverziteta i efikasno upravljanje

Delegacija Crne Gore koju su činili izvršni direktor Eko-fonda Draško Boljević, saradnik u Eko-fondu Ranko Lazović i direktorica Centra za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju Univerziteta Donja Gorica g-đa Ivana Vojinović učestvovala je na Forumu civilnog društva Zapadnog Balkana koji je održan u Tirani. Forum civilnog društva Zapadnog Balkana je platforma koja okuplja think-tank i političke organizacije civilnog društva iz regiona.

Boljević je bio jedan od govornika na panelu „Ozelenjavanje Zapadnog Balkana“ - ujedinjavanje za održivu infrastrukturu, zaštitu biodiverziteta i efikasno upravljanje.

- Cijeneći značaj i povod koji je danas na jednom mjestu sabrao brojne stručnjake, kreatore politika i zainteresovane strane kako bi razgovarali o holističkim strategijama koje imaju za cilj njegovanje održive i ekološki odgovornije politike prema životnoj sredini, a u krajnjem i prema samoj budućnosti Zapadnog Balkana više je nego dobra pretpostavka za vremena koja predstoje u pogledu zajedničke saradnje- saopštio je Boljević.

Panelisti su bili u prilici da se upoznaju sa aktivnostima koje Eko-fond sprovodi u oblastima zaštite životne sredine i klimatskih promjena, energetske efikasnosti i razvoja obnovljivih izvora energije, a koje treba da doprinesu ispunjavanju završnih mjerila u procesu pristupanja Evropskoj uniji i zatvaranju Poglavlja 27. kao i ispunjavanju ciljeva Pariskog sporazuma, te UN agende održivog razvoja 2030.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 12:11