/ - Фото: ПКЦГ
25/01/2022 u 14:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПКЦГ и Врбанец отписале споразум о сарадњи у циљу јачања економија

Вјеран Врбанец, предсједник Управе HAMAG-BICRO-а изјавио је да потписивањем Споразума, HAMAG-BICRO исказује снажну подршку расту и развоју економије Црне Горе

Предсједница Привредне коморе Црне Горе Нина Дракић и предсједник Управе Хрватске агенције за мало господарство, иновације и инвестиције (HAMAG-BICRO) Вјеран Врбанец потписали су данас у Загребу Споразум о сарадњи ове двије институције.

Сарадња ће допринијети остваривању заједничких интереса потписница и јачању економија Црне Горе и Републике Хрватске. Кроз пренос знања, искуства и најбоље праксе, HAMAG-BICRO и Привредна комора Црне Горе настојаће допринијети унапређењу услова пословања малих и средњих предузећа двије државе, успостављању њихове међусобне сарадње и реализацији пројеката коришћењем националних, европских и других фондова.

- Потписивање Споразума о сурадњи са HAMAG-BICRO-ом за Привредну комору Црне Горе је корак напријед ка проширивању услуга које нудимо чланицама. Пренос знања и искустава колега из Хрватске може допринијети снажењу конкурентности малих и средњих предузећа, с нагласком на контекст коришћења европских фондова и приступа финансијама уопште - казала је Дракић.

Вјеран Врбанец, предсједник Управе HAMAG-BICRO-а изјавио је да потписивањем Споразума, HAMAG-BICRO исказује снажну подршку расту и развоју економије Црне Горе.

- Наше двије земље дијеле раскошна природна богатства и снажан туристички потенцијал, као и предузетничке капацитете. Стога вјерујемо да би средства из европских фондова допринијела даљем развоју Црне Горе - казао је Врбанец, додајући да је јачање земаља у окружењу у интересу је свих, како би регион био економски снажан и просперитетан.

Споразум је потписан у присуству Томислава Показа, савјетника предсједника Владе Републике Хрватске.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:57