foto: Željko Šapurić / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
03/08/2022 u 19:26 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Radnici Željezare i dalje u upravnoj zgradi: Vjerujemo da će Abazović održati svoju riječ

- Boravićemo tu do ponedeljka, utorka, kada će biti sve riješeno nadam se pozitivno za radnike, dodao je predsjednik Sindikata

Radnici nikšićke Železare Toščelik u upravnoj zgradi fabrike i dalje će čekati rješenje problema. Potencijalni novi vlasnik Miodrag Daka Davidović danas je u Podgorici o preuzimanju Željezare razgovarao sa predstavnicima turske Tosjali grupe, ali radnici nemaju informaciju da li je i šta dogovoreno.

Predsjednik sindikata Željezare Toščelik Ivan Vujović kazao je da vjeruju da će premijer Dritan Abazović održati svoju riječ i da će biti sve riješeno do ponedeljka ili utorka.

-Mi imamo informaciju da će ti razgovori biti nastavljeni. Davidović nam je jutros, prije pregovora, rekao da pošto čekamo već dva mjeseca da sačekamo još nekoliko dana i da će on to završiti. Vjerujemo mu da će to dovesti do kraja i da će sve biti završeno početkom naredne sedmice. U subotu smo imali razgovore u Vladi Crne Gore i iskreno vjerujemo i Vladi i premijeru Dritanu Abazoviću da će održati svoju riječ, jer vidimo da je počeo da rješava neke mnogo teže stvari u Crnoj Gori i da će napokon niti riješena i situacija radnika Željezare, rekao je predsjednik Sindikata.

On je naglasio da je bitno ta su u subotu imali razgovor u Vladi i vjeruju i Vladi i premijeru da će održati svoju riječ.

Ostaju u Upravnoj zgradi, mirno dostojanstveno i časno.

- Boravićemo tu do ponedeljka, utorka, kada će biti sve riješeno nadam se pozitivno za radnike - dodao je on.

Radnici zbog najave Toščelika, ćerke firme Tosjali grupe, da će do 1. septembra otpustiti 229 radnika i da željezara više neće biti fabrika za proizvodnju čelika, protestuju u upravnoj zgradi od 2.juna. Davidović želi da kupi željezaru a sa turskim investitorima trenutno pregovara o cijeni. Kako je ranije rekao, spreman je da plati 15, 1 milion eura, koliko je Toščelik 2012. godine platio za imovinu željezare iz stečaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 11:12