Vuković na sastanku / - FOTO: MINISTARSTVO FINANSIJA
07/02/2024 u 14:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vuković sa Dresom: Uspješnost saradnje sa kredibilnim međunarodnim partnerima

Ministar Vuković istakao je da je Vlada, uprkos brojnim izazovima, odlučna da vodi odgovornu ekonomsku politiku koja podrazumijeva stabilnost javnih finansija i koja će omogućiti progres društva u cjelini

Ministar finansija Novica Vuković, sastao se sa zamjenikom izvršnog direktora Belgijsko-holandske konstituence Međunarodnog monetarnog fonda, Lucom Dresseom, sa kojim je razgovarao o  najznačajnijm ekonomskim temama i najnovijim parametrima javnih finansija, sa posebnim osvrtom na trenutnu posjetu misije MMF-a Crnoj Gori.

Tokom prvog zvaničnog susreta, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Luc Dresse iskazao je spremnost  finansijske institucije koju predstavlja da održi kontinuitet u pružanju ekspertske i tehničke podrške našoj državi. 

image

Vuković na sastanku

- FOTO: MINISTARSTVO FINANSIJA

Ministar Vuković istakao je da je Vlada, uprkos brojnim izazovima, odlučna da vodi odgovornu ekonomsku politiku koja podrazumijeva stabilnost javnih finansija i koja će omogućiti progres društva u cjelini.

- U otvorenom razgovoru sa visokim zvaničnikom Belgijsko-holandske konstituence, ministar Vuković ukazao je na brojne izazove u različitim sferama crnogorske privrede, apostrofirajući važnost dobre koordinacije unutar domaćih institucija ali i značaj uspješne saradnje sa kredibilnim međunarodnim partnerima, kakav je MMF - dodaje se u saopštenju.

U fokusu sastanka bila je i ukupna makroekonomska situacija, a dat je i kratak presjek fiskalne i monetarne politike za naredni period, zaključuje se.

 

 

 

 

 

                                                                                                                   

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 11:46