Александар Дамјановић / -SRDJA BOLJEVIC
03/05/2021 u 07:40 h
Владимир ОташевићВладимир Оташевић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Директор Управе прихода и царина подржава предлог за опорезивање луксуза

Управа прихода и царина имаће сензибилитет према секторима коjи су наjвише погођени пандемиjом, рекао је Дамјановић
Вршилац дужности директора Управе јавних прихода и царина Александар Дамјановић казао је да предлог за увођењем пореза на луксуз има његову апсолутну подршку. Дамјановић је истакао да ће Управа прихода и царина имати сензибилитет према секторима коjи су наjвише погођени пандемиjом, како би у току туристичке сезоне побољшали положаj и остварили зараду, а тиме и држава остварила приход.
– Имаће ова Управа прихода и царина апсолутни сензибилитет и слух за проблеме у овим гранама коjе су наjвише погођене пандемиjом, уз мjере коjе jе Влада доносила из више наврата оним пакетима и коjе су jош у наjави, а тичу се поготово туристичког сектора – казао jе Дамjановић агенциjи Мина бизнис. Он jе навео да ће свакако имати балансирани приступ у смислу да омогуће да привреда приходуjе, како би и држава могла да приходуjе од ње.
​– Треба имати сензибилитет и дати шансу, односно ваздух тоj привреди да сада у априлу, маjу и jуну обезбиjеди неопходну акумулациjу да уђе у припрему туристичке сезоне и да у jуну, jулу и августу, када буде шпиц, како-тако побољша своj положаj и оствари неку зараду. Просто ни држава, ни ова Управа неће моћи да наплати ништа од привреде коjоj се не да шанса да направи током сезоне елементарну зараду коjу ниjе имала прошле године – саопштио jе Дамjановић.
ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ ИЗДАЊУ „ДАНА”
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:20