/ Управна зграда Рудника угља
10/05/2021 u 07:50 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отпремнине бивших директора тешке 728 хиљада еура

Отпремнина бившем извршном директору Славољубу Попадићу износи 80 хиљада еура, док још увијек није познато хоће ли актуелни предсједник пљеваљске општине Игор Голубовић добити отпремнину од 48 хиљада еура или ће она бити већа

Рудник угља Пљевља ће морати да исплати 728.790 еура отпремнина за 13 чланова сада бившег менаџмента те државне компаније, уколико се буду поштовали уговори потписани са њима у претходним годинама. Свакако највише новца ће добити бивши извршни директор Славољуб Попадић, чија је отпремнина уз исплату неискоришћених годишњих одмора у износу од чак 80 хиљада еура. Остали чланови менаџмента имају закључене уговоре за отпремнине од 42 до 63 хиљаде еура.

– Процијењена вриједност отпремнина за 11 чланова менаџмента је 600.790 еура – саопштено је из Рудника угља за "Дан" уз напомену да од тих 11 чланова највећу отпремнину има директор сектора "Промет" Будислав Јаредић, која износи 63.293 еура.

Технички директор Стјепан Газдић, који је имао плату од 2.607 еура, према уговору има право на отпремнину у износу од 60. 697 еура, док директор сектора за инвестиције и развој Дане Чамџић са платом од 2.371 еуро очекује отпремнину од 56.924 еура. Директор правне службе Мугдин Нухановић има плату од 2. 580 еура, а ако му пође заруком да наплати и отпремнину, добиће износ од 61.936 еура. Голуб Ђондовић, директор сектора производње, прима плату од 2.452 еура, а ако наплати 24 дохотка колика му је предвиђена отпремнина, добиће 58 868 еура. Његов колега Раденко Остојић за послове управника Радне јединице одржавање прима плату од 1.996 еура, а његова отпремнина би износила 47.925 еура. Управник набавке и логистике Шећер Бајровић има плату од 2. 081 еура, а његова отпремнина би износила 49 959 еура. Када је у питању управник РЈ Транспорт Драгиша Терзић, он прима плату од 2.001 еуро, а према потписаном уговору има право на отпремнину од 48.039 еура. Помоћник извршног директора Славољуба Попадића, Велимир Јањић прима плату од 2.020 еура и према потписаном уговору има могућност да наплати отпремнину у износу од 48.493 еура. Секретарка друштва Весна Милинковић има најнижу плату и она износи 1. 753 еура, док према потписаном уговору има право на отпремнину од 42.076 еура.

Чланови менаџмента упућени да искористе одмор

У Руднику угља су нам рекли да су сви чланови менаџмента упућени да искористе прошлогодишње одморе, као и да ће по повратку на посао разговарати о даљем статусу, те да су на њихова мјеста до повратка са одмора привремено именована друга лица. Тако ће техничког директора Шћепана Газдића мијењати Милинко Газдић, директора сектора за развој и инвестиције Дана Чамџића ће мијењати Радмила Потпарић, док ће директора производње Голуба Ђондовића привремено замјенити Радмило Марић. Шећера Бајровића док се налази на одмору мијења Наташа Поповић.

Како нам је речено у Руднику угља, већ сада бивши директор Славољуб Попадић наплатио је већу отпремнину него што му је био износ отпремнине од 234 лична дохотка.

– Попадић је уз 24 лична дохотка наплатио и неискоришћене годишње одморе па је укупан износ 80 а не како је раније било речено 75 хиљада еура – саопштено је из Рудника угља.

Остаје да се види хоће ли и актуелни предсједник пљеваљске општине Игор Голубовић, који има рјешење о мировању обавеза у Руднику угља, инсистирати на отпремнини. Голубовић је приликом доласка на мјесто предсједника пљеваљске општине пријавио примање у Руднику угља у износу од 2.000 еура, што значи да би његова отпремнина могла да износи 48 хиљада еура. Међутим, из Рудника угља нам нијесу одговорили колика је стварна зарада била Голубовића, али су нам потврдили да и он има уговор о отпремнини.

– Директор Сектора за стратешко управљање и пословну трансформацију Игор Голубовић има рјешење о мировању права и обавеза из рада и по основу рада због избора на функцију предсједника Општине Пљевља – тврде у Руднику угља.

Када је у питању висина зараде, бивши извршни директор Славољуб Попадић је прије двадесет дана у изјави за "Дан" саопштио да му је плата 3.124,25 еура. Тада је очекивао отпремнину од 74. 982 еура, али није помињао право на наплату неискоришћених годишњих одмора.

Б.Је.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 16:51