Uvidjaj policije  / FOTO - IVAN PETROVIC-IPE
12/09/2023 u 14:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Adžić: Tunel vodi od depoa do stana blizu suda

Saopštio je da će policija uraditi sve da otkrije počinioce

Tunel prokopan ispod Višeg suda u Podgorici vodi do stana naspram zgrade suda, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić. On i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić obišli su danas Viši sud, gdje je kako je objavljeno, otkriven tunel koji je prokopan ispod zgrade suda.

image
FOTO-IPE

Ministar je novinarima kazao kako tek treba da se utvrdi kako je došlo do te nezakonite aktivnosti.

- Tunel vodi do depoa iz jednog stana koji se nalazi u blizini Suda - kazao je ministar i dodao da je riječ o stanu u privatnom vlasništvu.

Sve ide u dobrom pravcu, kaže ministar, i dodaje da vrlo brzo možemo doći do opipljivih dokaza.

- Ovo je jedna akcija dobro isplanirana i organizovana koja se mjesecima pripremala i koja liči na akcione filmove - kazao je Adžić.

image
FOTO - IVAN PETROVIC-IPE

Saopštio je da će policija uraditi sve da otkrije počinioce. Kaže da je u toku popisivanje materijala u depou Višeg suda.

- Trenutno nema lica koja su procesuirana, ali vrlo brzo očekujemo da će se i od pojednica uzimati izjave - kazao je Adžić.

 

Savić: Prokopan tunel ispod zgrade suda do depoa, nije ništa ukradeno


 

Adžić je novinarima saopštio da ovaj događaj jeste neka vrsta napada na sistem i državu. 

- To je i nešto što smo mi najavljivali u prethodnom periodu da može da se desi, a to je da neki ljudi koji se pominju već duži vremenski period kao negdje nosioci buduće vlasti imaju određene vrste sa kriminalnim strukturama, što je svakako nakon intenzivne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je prepoznata od strane građana u prethodnih godinu i po dana, rekao bih malo poljunjana i negdje se dao vjetar u leđa onim kriminalnim strukturama da može doći do situacije da se sve vrati na onaj period kada su Crnom Gorom vladale kriminlne strukture - kazao je Adžić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:31