/ - FOTO: Ž. BOJANIć
12/01/2024 u 12:03 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budva: Državljanin Srbije optužen za pokušaj ubistva

Fizički se sukobio sa V.B. kojom prilikom je okrivljeni iz pištolja u pravcu oštećenog ispalio tri projektila sa udaljenosti od oko 40 centimetara

Protiv A. R., državljanina Srbije, potvrđena je optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici zbog pokušaja ubistva.

Pucnjava na šetalištu u Budvi: Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva

Kako je navedeno optužnicom, on je 18. jula prošle godine, oko 00.35 časova, u  parku u blizini ugostiteljskog objekta u Budvi, sa umišljajem pokušao da liši života V. B.

- Na način što se sa oštećenim fizički sukobio, kojom prilikom je okrivljeni iz vatrenog oružja – pištolja marke „Walter“, model P99AS, kalibra 9mm, uništenih fabričkih brojeva, koji je protivno članu Zakona o oružj neovlašćeno držao, bez odobrenja nadležnog organa, te suprotno članu Zakona o oružju  neovlašćeno nosio na javnom mjestu i u pravcu oštećenog ispalio tri projektila sa udaljenosti od oko 40 centimetara. Jedan je pogodio oštećenog u predjelu stomaka, nanoseći mu tom prilikom teške tjelesne povrede opasne po život. Nakon čega je oštećenog više puta udario drškom pištolja po glavi, nanijevši mu laku tjelesnu povredu- navodi su optužnice.

Tako se tereti da je izvršio krivično djelo - ubistvo u pokušaju iz člana 143 u vezi člana 20 Krivičnog zakonika Crne Gore u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

- Došlo je do upotrebe vatrenog oružja u parku u blizini šetališta u Budvi kada je povrede zadobio V.B. iz Budve, koji je od strane HMP transportovan na ukazivanje ljekarske pomoći u Kotor. Lice koje je upotrijebilo vatreno oružje se po izvršenju dalo u bjekstvo i od sebe odbacilo vatreno oružje. Policija je dobrom postavkom službe i brzom i efikasnom reakcijom, lice A.R. (47) lišila slobode ubrzo nakon izvršenja, te pronašla odbačeno oružje- saopšteno je tada iz Uprave policije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:23