Насеље Соколана у ком су живјели супружници / -Приморски.ме
26/08/2023 u 13:36 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dalibor Nikolić, optuženi za ubistvo nevјenčane supruge, ostaje u pritvoru: Trudnica umrla od batina

Viši sud u Podgorici prethodno јe donio rјešenje o produženju pritvora okrivljenom za ubistvo zbog opasnosti od bјekstva i težine dјela za koјe se sumnjiči

Dalibor Nikolić, koji se optužnicom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici tereti za svirepo ubistvo trudne nevjenčane supruge Zimrite Nerde (27) u barskom naselju Sokolana, ostaće u pritvoru. Odluku Višeg suda u Podgorici potvrdio јe i Apelacioni sud odbacivši žalbu branioca okrivljenog.
Viši sud u Podgorici prethodno јe donio rјešenje o produženju pritvora okrivljenom za ubistvo zbog opasnosti od bјekstva i težine dјela za koјe se sumnjiči.

U odluci Apelacionog suda navodi se da јe okrivljeni osnovano sumnjiv da јe izvršio krivično dјelo koјe mu se stavlja na teret optužnicom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Nikolić je optužen da je tokom 15. i 16. januara prošle godine osam sati tukao svoju nevјenčanu suprugu.

– Nikolić je optužen da je od 22 sata 15. janura do šest sati narednog dana tukao i na svirep način, s umišljajem, ubio trudnu suprugu Zimritu Nerdu tokom svađe u vezi sa prestankom njihove zajednice i dok se troje njihove maloljetne dјece (od 10, osam i četiri godine) nalazilo u porodičnoj kući – prenio јe raniјe "Dan" detalje iz optužnice.

Nerda je od posledica prebijanja podlegla povredama 22. januara u Kliničkom centru Crne Gore. U optužnici, koju zastupa državni tužilac u VDT-u u Podgorici Ana Radović, navodi se da јe Nerda primila više desetina udaraca pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom, a ljekari su joj u bolnici konstatovali pet teških tјelesnih povreda i 11 lakših, među kojima su i prelomi kostiju na rukama i na nozi.

– Oštećena je sve vriјeme trpјela fizičke i duševne bolove jakog intenziteta i dužeg trajanja – piše u optužnici.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da u konkretnom slučaju postoje teške okolnosti djela koje krivičnom djelu teško ubistvo za koje je okrivljeni osnovano sumnjiv daju karakter posebno teških, a koje se sagledavaju kako kroz način izvršenja, tako i kroz nastalu posledicu.

– Naime, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni tokom noći 15./16.2022. godine, u vremenskom intervalu od oko osam sati, oštećenu više puta udarao pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom, od kojih udaraca je oštećena zadobila više povreda, kako se to osnovano sumnja, usljed čega je došlo do izlivanja krvi između tvrde i meke moždanice, pa je usljed pritiska izlivene krvi na mozak nakon nekoliko dana kod oštećene nastupila smrt. Naprijed navedeno nedvosmisleno upućuje na zaključak da je krivično djelo koje se okrivljenom stavlja na teret posebno teško i zbog načina izvršenja, što se ogleda i u brojnosti povreda po tijelu oštećene, i u iskazanoj upornosti okrivljenog u izvršenju krivičnog djela za koje se tereti, a svakako i po posledici koјa јe nastupila, smrti oštećene, osobe mlađe životne dobi koja je bila u drugom lunarnom mjesecu trudnoće. Kada se navedeno ima u vidu, prvostepeni sud јe osnovano i zakonito produžio pritvor okrivljenom po pritvorskom osnovu iz čl. 175 st. 1 tač. 4 ZKP-a – naveli su iz Apelacionog suda.

Nikolić je u istrazi kazao da je 12 godina bio u braku s pokojnom Nerdom. Rekao je da su se svađali oko sitnica i gluposti, oko problema koje su imali u braku u ranijem periodu, kada je ona odlazila od njega, kao i oko problema koje je imao s njenom braćom. Naveo јe da je kazao oštećenoj da im brak ne ide i da treba da mu konačno kaže da ne želi s njim da živi i da se rastanu. Ispričao je da ga je razbiјesnilo kad mu je rekla da ne želi više da živi s njim, a potom promiјenila mišljenje i kazala da se šalila i da će nastaviti život s njim.

Rekao je da јu јe udario "jednom ili dva puta" pesnicom u lice. Priznao je da јu je nekoliko puta udario palicom, te da јu je tokom svađe oko toga ko će da skuva kafu udario pesnicom u glavu, "a ona je pala i glavom udarila o pločice". Okrivljeni јe ispričao i da јe nevјenčanu suprugu polivao vodom kako bi joj vratio sviјest, a potom јu je smјestio u zadnji dio automobila i pozvao komšiju koji je kao podstanar živio u diјelu njegove kuće da јe odvedu do bolnice. Komšiji je kazao da doktorima saopšti da je oštećena pala i da je on na poslu.

Komšija je svјedočio da je tokom ciјele noći čuo svađu i tuču. Prema nalazu i mišljenju vјeštaka medicinske struke, utvrđeno je da je izliv krvi u mozak kod preminule posledica udarca pesnicom u predio lica ispod desnog oka, a ne pada na pločice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 06:21