Događaj se zbio u blizini Gimnazije ”Petar I Petrović Njegoš” / foto: Lazar Ružić, dan
15/03/2024 u 18:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivične prijave protiv dva maloljetnika zbog nasilničkog ponašanja u Danilovgradu

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivičnu prijavu protiv dva maloljetna lica koja se sumnjiče za nasilničko ponašanje, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

- Naime, službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad obaviješteni su da je došlo do fizičkog sukoba nekoliko maloljetnih lica u Danilovgradu u blizini Gimnazije Petar I Petrović Njegoš - navodi se u saopštenju.

Kako navode, pripadnici danilovgradske policije izašli su na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te su došli do sumnje da su dva maloljetnika stara 17 i 15 godina fizički, i uz upotrebu podesnog sredstva, napali lice staro 18 godina, zadajući mu udarce, nanoseći mu lake tjelesne povrede.

- Prema izjavama očevidaca, jedan od osumnjičenih maloljetnika je zadao oštećenom udarce rukohvatom pištolja, a koje tvrdnje će, u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, biti provjerene u toku daljih izviđajnih radnji - saopšteno je iz UP.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, po čijem je nalogu maloljetnik star 15 godina lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje, a protiv drugog osumnjičenog maloljetnika starog 17 godina krivična prijava podnijeta je u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo.

Takođe, po nalogu tužioca izvršeni su pretresi stanova koje koriste osumnjičeni maloljetnici u Podgorici i tom prilikom nije pronađeno ništa interesantno za službu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:53