/ - FOTO: MUP RS/PREUZETO SA KURIR.RS.
05/03/2024 u 11:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Objavljene prepiske o likvidaciji škaljaraca: "Udarili smo ih, brate, uh! dobiću infarkt"

Zaplet likvidacija počinjenih u Grčkoj kada su ubijeni "škaljarci" Igor Dedović i Stevan Stamatović u januaru 2020. godine, polako se raspliće, a izašli su na vidjelo razgovori koji su vodili članovi kriminalne organizicaje zadužene za njihovu likvidaciju.

Kako se već danima piše o ovoj likvidaciji i likvidaciji pripadnika iste kriminalne grupe na Krfu, Alana Kožara i Damira Hadžića, grčki mediji su sada objavili dio prepiske među pripadnicima kriminalne organizacije, gdje se tačno vidi na koji način je radila i funkcionisala srpska mafija, piše Kurir.rs.

Grčka: Uhapšen državljanin Albanije, još jedan osumnjičeni za likvidacije četiri škaljarca

Zabilježeni razgovori tiču se oružja koje su koristili i mjesto gde su udarili na "škaljarce. Podsjećamo,  Dedović i Stamatović ubijeni su u jednom restoranu pred ženom i djecom koji su im došli u posetu dok su se krili u Grčkoj sa lažnim dokumentima.

Svjedok saradnik o likvidacijama škaljaraca na Krfu: Bio je lajv prenos, prerušili smo se

- Dedović i Stamatović su se sa lažnim identitetom krili u Atini, ali su im tih dana u posjetu došle supruge i djeca. Sumnja se da su likvidatori zapravo pratili njihove porodice - podsjeća izvor Kurira.

Prvobitno je bilo riječi da se škaljarci likvidiraju u tržnom centru naočigled mnogobrojnih ljudi, međutim, zbog kašnjenja lica koje je trebalo da dostavi oružje za likvidaciju, tada je ista odložena. Da bi se cjelokupni plan izvršio na kraju u jednom atinskom restoranu, pišu grčki mediji.

Dio prepiske:

- Svi su istrčali iz restorana, to je ono što čekamo. Oni su gotovi.

- Gotovo je, momci, gotovo je.

- Udarili smo ih, brate, uf.

- Dobiću infarkt, čekaj, ćuti, kuneš se da je Lisac gotov?

- (glasovna poruka)

- A Stevo i Lisac?

- Da, da. Jednom odrao kožu, drugog bacio sa strane.

- Žena je skočila na Dedovića, Stevo skočio na pištolj, ali ga dokrajčio stojeći.

Podsjetimo, na jednom od održanih suđenja kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Srđan Lalić izneo je podatke o susretu na Glifadi.

Likvidacije škaljaraca - u akciji "Vertikala" uhapšeno 10 osoba: "Organizatori Zvicer, Šarić i Belivuk"

Naime, Belivuk je tada slučano sreo na ulici u Atini Dedovića i Stamatovića, tada je svojim pripadnicima grupe opisao da je "našao iglu u plastu sena".

Svjedok saradnik: Zvicer ubistva Belivuku i Miljkoviću plaćao kokainom

- Mali kaže da je vidio sada, šaljem ih direktno iz Glifade, milion procenata da je to on, nema greške, tako kaže Mali.

Nakon nekog vremena, stigla je potvrda, a onda jestigla glasovna poruka i naređenje da se malo uspori da ne bi naišli pravo na njih.

Inače, kako je saopšteno iz policije, "škaljarce" je ubila kriminalna grupa koju su organizovali Darko Šarić, Veljko Belivuk i odbegli Radoje Zvicer, a među 10 uhapšenih lica u Srbiji, Španiji, Grčkoj i Bosni, nalaze se Milinko Brašnjević, Dušan Jovanović Giba, Dragan Tomić zvani Vojnik, Vladimir Vojinović, Nataša Dedić, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić, Rade Stojićević i Abaz Rabi.

(Kurir.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:44