/ foto: arhiva dan
13/03/2023 u 13:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pritvor osumnjičenima za nasilničko ponašanje i teške povrede

Pritvor je osumnjičenima određen zbog okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogli ometati postupak uticanjem na svjedoke

Nakon saslušanja kod istražnog sudije određen je pritvor M.V. i P.B. zbog  sumnje da su izvršili krivična djela nasilničko ponašanje na štetu D.R. i M.P. i teška tjelesna povreda na štetu D.R.

Pritvor je osumnjičenima određen zbog okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogli ometati postupak uticanjem na svjedoke, a u odnosu na osumnjičenog M.V. i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

- Pritvor je određen zbog okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogli ometati postupak uticanjem na svjedoke, koji su, prema stanju iz spisa predmeta Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, bili očevici predmetnog događaja, pa budući da su osumnjičeni i svjedoci približnih godina starosti i borave na istim mjestima, to bi mogli ometati dalji tok postupka uticanjem na svjedoke. U odnosu na osumnjičenog M.V. pritvor je određen i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, budući da se radi o licu koje je sklono vršenju krivičnih djela sa elementima nasilja, kako je to cijenio sudija za istragu na osnovu stanja u spisima predmeta, dok je u odnosu na osumnjičenog P.B. određivanje pritvora po pritvorskom osnovu zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela odbijena, budući da ne postoje konkretne okolnosti koje ukazuju na takvu opasnost- saopštila je sudija portparol Ivana Becić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:43