Jevto Eraković, Fejsbuk / - JEVTO ERAKOVIć, FEJSBUK
23/04/2023 u 20:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Uhapšen osumnjičeni za ugrožavanje sigurnosti Erakovića

Tužilac je naložio izuzimanje video zapisa sa video nadzora pomenute benziske stanice, prikupljanje obavještenja od svjedoka događaja, te da se, nakon identifikacije izvršioca i od njega prikupe obavještenja

Službenici Uprave policije lišili su slobode Ž.L. (57) zbog sumnje da je ugrozio sigrnost poslanika Demokratske partije socijalista Jevta Erakovića, potvrđeno je iz policije.

- Službenici Uprave policije lišili su slobode osobu koja je danas, u Podgorici, na jednoj benziskoj stanici, verbalno a potom i fizički napala poslanika Skupštine Crne Gore, Jevta Erakovića. Naime, odmah nakon prijave događaja policijski službenici izašli su na lice mjesta, obavili razgovor sa oštećenim licem i sa događajem upoznali tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio izuzimanje video zapisa sa video nadzora pomenute benziske stanice, prikupljanje obavještenja od svjedoka događaja, te da se, nakon identifikacije izvršioca i od njega prikupe obavještenja, navodi se u saopštenju.

Policija je intenzivnim radom identifikovala Ž.L. (57), te je po nalogu tužioca on lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

- Službenici Uprave policije sprovode i ubuduće će sprovoditi mjere i radnje iz svoje nadležnosti bez izuzetka u cilju zaštite bezbjednosti svih građana Crne Gore i ostvarivanja njihovih Ustavom garantovanih prava, dodaje se u saopštenju.

Eraković je podgoričkoj policiji prijavio napad. Kako je naveo, napad se desio u Siti kvartu. Eraković je policiji prijavio da je napadnut verbalno i fizički od strane više osoba.

-  Napadnut sam danas verbalno, potom je nasilnik pokušao i fizički. Zato što sam Crnogorac i jer sam u DPS, poručeno mi je da ću umrijeti. Slučaj je prijavljen. Po mojoj prijavi za prijetnju smrću iz decembra 2022. nadležni nijesu prstom mrdnuli. Neka nova , nećemo se navikavati- naveo je Eraković.

Eraković policiji prijavio napad: Poručeno mi je da ću umrijeti

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:54