CB Pljevlja / - B.J.
14/12/2022 u 17:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pritvor osumnjičenima za pokušaj razbojništva u kući Slavka Jelovca

H. C. i E. Š., koji su bili maskirani, nasrnuli su, kako se sumnja, sa drvenim palicama na Jelovca nanijevši mu udarce u glavu i rame. Jelovac je uz pomoć prekrivača, koji se nalazio na ležaju, uspio da se odbrani a potom da iz kuće izbaci napadače

Sudija za istragu Osnovnog suda u Pljevljima osumnjičenima Š. E. i C. H. odredio je pritvor u trajanju od po mjesec dana, zbog osnovane sumnje da su 7. decembra u selu Višnjica, koje pripada opština Pljevlja upotrebom sile prema oštećenom Slavku Jelovcu pokušali da od njega oduzmu novac.

- U namjeri da njegovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, čime bi kao saizvršioci pokušali izvršenje krivičnog djela razbojništvo iz čl. 242 st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore u vezi sa čl. 20 i čl. 23 st.2 Krivičnog zakonika Crne Gore, navodi se u saopštenju suda.

Podsjetimo, kako je Dan ranije pisao, Slavko Jelovac je napadnut u kasnim noćnim satima dok je odmarao u svojoj kući. Prilikom upada u njegovu kuću osumnjičeni H. C. i E. Š.,  koji su bili maskirani, nasrnuli su, kako se sumnja, sa drvenim palicama na Jelovca nanijevši mu udarce u glavu i rame. Jelovac je uz pomoć prekrivača, koji se nalazio na ležaju, uspio da se odbrani a potom da iz kuće izbaci napadače.

Slavka Jelovca palicama napala dva pljačkaša, a on ih izbacio preko vrata

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 02:05