Javni poziv, auto-put Andrijevica_Berane-Boljare / - VLADA
31/01/2024 u 14:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raspisan Javni poziv za izradu idejnog projekta za dionicu auto-puta Andrijevica - Berane - Boljare

Prema javnom pozivu, projektant je u obavezi da uradi Idejni projekat koji, po sadržaju, obimu, tehničkim rješenjima i detaljima, obezbjeđuje sve neophodne podatke i uslove za izvođenje i završetak svih radova, kao i nabavku i ugradnju opreme, probni rad i fukcionalna ispitivanja, navodi se u saopštenju

Kako je predsjednik Vlade Milojko Spajić najavio početkom ovog mjeseca, danas je raspisan javni poziv za izradu idejnog projekta autoputa Bar - Boljare, dionica Andrijevica - Berane - Boljare, dužine oko 50 km. Investitor Projekta je Vlada Crne Gore, Monteput d.o.o., saopšteno je iz Spajićevog kabineta.

- Prema javnom pozivu, projektant je u obavezi da uradi Idejni projekat koji, po sadržaju, obimu, tehničkim rješenjima i detaljima, obezbjeđuje sve neophodne podatke i uslove za izvođenje i završetak svih radova, kao i nabavku i ugradnju opreme, probni rad i fukcionalna ispitivanja. Projekat mora biti urađen tako da su uključeni svi radovi, koji su neophodni za potpunu funkcionalnalnost i kompletnost predmetne dionice autoputa, navodi se u saopštenju.

image

Javni poziv, auto-put Andrijevica_Berane-Boljare

- VLADA

Kako dodaju, prioritet je integracija modernih tehnologija i sistema koji su kompatibilni sa već izgrađenim dijelom auto-puta Smokovac - Mateševo.

- Na taj način će se obezbijediti da se subjekat održavanja i upravljanja autoputem ne suočava sa problemima koji bi nastali kao posljedica izgradnje različito projektovanih i nekompatibilnih sistema sa istom funkcijom. Takođe, ova dionica predstavlja vitalni korak u razvoju crnogorske infrastrukture, obećavajući unapređenje saobraćajne mreže i regionalne povezanosti. Imformacije radi, putni pravac Beograd - Južni Jadran predstavlja krak Trans-evropske magistrale (TEM) koji na području Crne Gore povezuje osnovni pravac TEM-a (od Gdanjska do Atine i Istanbula) sa Jadranskim morem, navodi se u saopštenju.

Detalji Javnog poziva dostupni su na linku https://cejn.gov.me/tenders/view-tender/66147.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:42