Boris Savić / - FOTO: ŽANA BOJANIć
15/09/2023 u 14:25 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Savić dao izjavu pred tužiocem: Većina zaposlenih u sudu prošla poligraf

U ODT su počela saslušanja svih lica koja imaju ili mogu imati određena saznanja u vezi predmetnog slučaja

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić dao je izjavu pred tužiocem Osnovnog tužilaštva povodom slučaja pronalaska tunela ispod zgrade Višeg suda koji vodi do depoa te institucije. Savić je saslušan u svojstvu službenog lica.

Novinarima je nakon saslušanja kazao da je većina zaposlenih u sudu prošla poligrafsko ispitivanje, kao i da se on takvom ispitivanju ne protivi.

image
- FOTO: VLADA CRNE GORE

Za kopanje tunela do depoa Višeg suda angažovali radnike iz Albanije?

On je prilikom dolaska u sud ušao kroz sporedan ulaz. 

- ODT je povodom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, obavilo je uviđaj, kojom prilikom su izuzeti tragovi sa lica mjesta koji su upućeni na odgovarajuća vještačenja, a takođe su izuzeti i video nadzori- saopštio je juče rukovodilac ODT-a tužilac Duško Milanović.

Kovačević: Puška kojom je ubijen Duško Jovanović nije ukradena iz depoa

 Policijskim službenicima su od strane dežurnog tužioca dati obavezujući nalozi u cilju prikupljanja svih tragova koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku. 

Da bi tunel bio završen moralo je biti iskopano oko 18 kubika zemlje

- U ODT su počela saslušanja svih lica koja imaju ili mogu imati određena saznanja u vezi predmetnog slučaja - naveo je Milanović juče.

Pronađen sumnjivi kombi, provjerava se da li je ukradeno oružje, popis još traje

Kako je juče pisao naš portal, prema nezvaničnim informacijama iz istrage, provjerava se sumnja da su za ove ilegalne  "građevinske radove" angažovana lica iz Albanije ili da su u našu državu ušli strani državljani preko te zemlje, a koji se dovode u vezu sa ovim krivilnim  djelom.

image
- FOTO: VLADA CRNE GORE

U srijedu, drugog dana uviđaja pronađen je kombi za koji se sumnja da su ga lica koja su počinila ovo krivično djelo koristila.

image
- FOTO: VLADA CRNE GORE

Crnogororska policija traga za šest lica koja se dovode u vezu sa pomenutim događajem. Sumnja se da je ovaj prolaz probijen prije par mjeseci.

(FOTO/VIDEO) Vlada objavila fotografije tunela; Abazović: Ovo ne bi moglo da se obavi bez pomagača iz suda

Kako je portal Dan ranije objavio tunel koji je prokopan do depoa podgoričkog Višeg suda, a koji vodi do jednog stana u obližnjoj zgradi, dugačak je oko 40 metara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:48