Alarm za sve radnike javne uprave / - FOTO: SINDIKAT UPRAVE I PRAVOSUđA
05/12/2022 u 10:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sindikat uprave i pravosuđa: Protest podrške Spasojeviću, država pokazala nemoć

Dva napada na načelnika Istražnog zatvora nisu bila nikakva upozorenja, bačene bombe su konkretno bile beskrupulozni napadi na njegov život i život njegove porodice, navodi Nenad Rakočević

Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore poziva građane, sindikate, NVO sektor, kao i sve kolege iz Uprave policije da dođu u ponedeljak 12. decembra u 15:30 ispred zgrade Tužilaštva u Ulici slobode kako bi pružili načelniku istražnog zatvora Predragu Spasojeviću na čiju kuću je dva puta bačena bomba.

- Dva napada na načelnika Istražnog zatvora nisu bila nikakva upozorenja, bačene bombe su konkretno bile beskrupulozni napadi na njegov život i život njegove porodice, a Predrag Spasojević ima djecu. Napad na Predraga Spasojevića je napad na državu, nemoćnu državu koja nema snage da dovede u red svoje službe, a kamoli da rasčisti sa kriminanim miljeom - navodi se u saopštenju predsjednika sindikata Nenada Rakočevića.

image

Bomba pronađena u dvorištvu Predraga Spasojevića

- SINDIKAT UPRAVE I PRAVOSUđA

On je najavio proteste podrške Predragu Spasojeviću.

- Tim protestima ćemo biti primorani da uradimo ono što ne rade nadležni organi. Prvi protest će biti ispred tužilaštva, zatim Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova, a poći ćemo da protestujemo i ispred kuća nalogodavaca napada na Predraga Spasojevića, da pokažemo našoj policiji i tužilaštvu kako treba da rade pošteni i hrabri Crnogorci koji vole svoju državu - kazao je on.

image

Zid ograde

- SINDIKAT UPRAVE I PRAVOSUđA

On navodi da su jednako strašne mogućnosti da je jučerašnja eksplozija novi napad ili da je druga nađena bomba bila bačena prije prvobitne eksplozije, pa da je policija nije našla, to jest da nije dobro opservirala lice mjesta.

- Bomba koja je ekspoldirala je marke M52 jugoslovenske proizvodnje, namjenjena za efikasno eliminisanje žive sile rasprskavajućim gelerima u poluprečniku od 20 metara. Druga bomba je takođe jugoslovenske proizvodnje M75 namjenjena za efikasno eliminisanje žive sile rasprskavajućim kuglicama (3000 kuglica) u poluprečniku od 18 metara. Ove veoma opasne eksplozivne naprave bi da su eksplodirale u omalenom dvorištu imale ubojito dejstvo velike razorne moći, sa teškim i po život opasnim posledicama, što znači da je namjera napadača bila da povrijedi i ubije Predraga Spasojevića ili članove njegove porodice, za njih kriminalce očigledno nevažno koga - kazao je Rakočević.

image

Mjesto gdje je pala bomba

- SINDIKAT UPRAVE I PRAVOSUđA

Navodi da je Spasojević svojim hrabrim i poštenim radom očito je veoma zasmetao kriminalnim krugovima i ne samo njima, zasmetao je zasigurno i kriminalcima koji rade pod plaštom države.

- Nijednu radnju koja zbog protoka vremena ugrožava brzo rješavanje slučaja, a koja bi da je pravovremeno preduzeta veoma brzo i jednostavno rješila isti, predstavnici Državnog tužilaštva nisu preduzeli. Zajedno sa istovjetnim radnjama nečinjenja od strane određenih predstavnika Uprave policije, koja je trebala da spriječi ova dva već unaprijed njima najavljena napada, sa ubjeđenjem se može na osnovu radnji nečinjenja reći da su ili nesposobni ili podložni nezakonitom uticaju, najblaže rečeno - kazao je on.

image

Kuća Predraga Spasojević

- SINDIKAT UPRAVE I PRAVOSUđA

Rakočević navodi da je pasivno ponašanje kao policija pokazao i tužilac.

- Kako je država očigledno nemoćna da zaštiti svoje najbolje kadrove, lako je zaključiti da kod nas kriminal i dalje gospodari čak i na važnim državnim nivoima - kazao je Rakočević.

image

bomba u dvorištu

- PORTAL DAN

Pozvali su sve sve građane Crne Gore, sindikate, NVO sektor, kao i sve časne i poštene kolege iz Uprave policije i iz pravosuđa koji isto preživlajvaju ili su preživljavali, da dođu u ponedeljak 12. u 15 i 30 ispred zgrade Tužilaštva u Ulici slobode.

- Da pošaljemo poruku Državnom tužilaštvu i da damo podršku Predragu Spasojeviću i njegovoj porodici, jer davanjem podrške njima, dajemo je sebi i svojim porodicama - poručio je predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa CG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. februar 2023 21:48