/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE (DAN)
07/03/2024 u 15:42 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Suđenje Vujačiću: Pregledani video snimci ubistva Ilića i Kalezića

U Višem sudu u Podgorici nastavljeno je danas ponovljeno suđenje okrivljenom Marjanu Vujačiću, optuženom za krivična djela teško ubistvo Mila Ilića i Veselina Kalezića, stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljenog držanja oružja.

U dokaznom postupku ponovo su pregledani snimci video nadzora, kretanje, a zatim i ubistvo Ilića i Kalezića.

Advokat Lekić je primijetio da se ni na jednom video snimku ni za jedno ni za drugo ubistvo se ne vidi, odnosno ne uočava lice kao ni ostale karakteristike podobne za identifikaciju počinioca krivičnih djela.

Суђење Вујачићу и Поповићу: Приказан снимак убиства Илића, убицу снимило више камера

Podsjećamo, Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo prvostepenu presudu Vujačiću, koji je u Višem sudu u Podgorici, bio osuđen na jedistvenu kaznu zatvora od 20 godina za sva krivična djela.

Вујачићу 20 година робије за убиства Калезића и Илића, Поповић ослобођен

Prema navodima optužnice, Vujačić je označen kao direktni izvršilac  ubistava Ilića i Kalezića.

Istraga za ubistva Kalezića i Ilića, koji se dovode u vezu sa sukobom škaljarskog i kavačkog  klana,  smatra da su naručena. Kako je ranije objavljeno u medije,  Vujačić je izvšenjem ovih likvidacija navodno  otplatio kockarske dugove.

Podsjetimo, Milo Ilić ubijen je 30. aprila 2019. nakon što je u blizini Autobuske stanice u Podgorici izašao iz kladionice i krenuo ka svom automobilu. Kamere su tada snimile osobu sa kačketom, za koju se sumnja da je da usmrtio  Ilića sa 13 hitaca.

Veselin Kalezić ubijen je 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića,,Level“. U njega je ispaljeno deset hitaca.

Vujačić je uhapšen 12. juna 2019. godine u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. godine u Vranju sa više od 30 hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića. Ovo ubistvo vodi se kao odmazda Luke Bojovića, jer je Cvetanovićev brat Saša u zatvoru zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 13:25