/ - ILUSTRACIJA/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
30/11/2023 u 14:35 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Šverc cigareta": Potvrđena odluka o prihvatanju jemstva od 1,8 milion eura za Mićkovića

Sumnja se da je šverc cigareta vršen od kraja 2018. do novembra 2020. godine

Viši sud u Podgorici potvrdio je prihvatanje jemstva vrijednog  1,8 miliona eura, koje je ponuđeno za Marka Mićkovića, koji je uhapšen u junu zbog sumnje da je povezan sa švercom cigareta.

To je odlučeno nakon što je SDT uložilo žalbu na prvu odluku o prihvatanju pomenute garancije. Sud je zatim vijećao i potvrđena je odluka o prihvatanju jemstva.

U akciji SPO uhapšeno pet osoba osumnjičenih za šverc cigareta

Ovo je za portal Dan potvrdila Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici. Jemstvo se sastoji od novca i nekretnina. 

Detalji istrage šverca cigareta: "Oćemo li uzeti kamiončić, mora se pretovarati"

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo sprovelo je  akciju kojom su obuhvaćena lica osumnjičena za učešće u šverc cigareta, među kojima su i članovi komisije Uprave prihoda i carina - za uništenje oduzete robe – cigareta. 

Slučaj šverca cigareta: Mićković slobodu "platio" više od milion eura

Tada su uhapšeni su Mileta Simanić, Marko Mićković, Ratka Mandić, Đoko Lješković, Rajko Đurović. Prema navodima SDT-a, pomenuti šverc je vršen od kraja 2018. do novembra 2020. godine.

Kako navodi naš izvor,  iz prikupljenih dokaza proizilazi postojanje osnovane sumnje da je Đurović Rajko u vremenskom periodu od decembra mjeseca 2018.godine do novembra mjeseca 2020.godine, u više navrata, na teritoriji Podgorice i Nikšića  sa Mićković Ivanom, Mićković Markom i Simanić Miletom,  bavili se prodajom, rasturanjem i prikrivanjem neocarinjene robe - cigareta, čiji je promet ograničen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:38