/ - NIKOLA TERZIĆ - DIREKTOR UPRAVE POLICIJE
30/08/2023 u 20:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Terzić: Učesnici auto-kolona da dobro paze šta rade

On je rekao da policija već danas postupa po ovim slučajevima i službenici su cijeli dan pripavni i na terenu

V.d. direktora Uprave policije Nikola Terzić kazao je da večerašnje auto-kolone i najavljene blokade puteva u više crnogorskih gradova nijesu prijavljene policiji u skladu sa zakonskim procedurama, ali da preduzimaju sve mjere u skladu sa ovlašćenjima.

„Ovo nije prvi put da svjedočimo ovakvim događajima. Međutim, UP preduzima sve mjere i radnje i lokacije gdje su najavljena oklupljanja biće pod kontrolom službenika Uprave policije i vršiće se snimanja“, rekao je Terzić za TV Nova M.

On je apelovao na učesnike okupljanja, ukoliko bude blokade saobraćajnica, da dobro vode računa što rade.

„Neka dobro preispitaju svoje ponašanje jer nemojte da nas onda iznenada sva ona lica koja budu procesurana u odnosu na određena krivična djela koja jedna takva radnja, ili takve radnje proizvode. Nemam ništa protiv da se slobodno iskaže nezadovoljstvo bilo kojim političkim odlukama, ali mislim da se ne smije ugrožavati prava građana koji, uslijed takvih blokada, ne mogu da uživaju osnovna ljudska prava i koja im po Ustavu pripadaju“, istakao je Terzić.

On je rekao da policija već danas postupa po ovim slučajevima i službenici su cijeli dan pripavni i na terenu.

„Pratimo sve natpise po društvenim mrežama, obavljamo određene informativne razgovore sa administratorima ili učesnicima takvih grupa. Ne bih želio da neko pomisli da se na bilo koji način vrši pritisak, već, pored ostalog, službenici UP samo radi svoj posao“, naglasio je Terzić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 04:23