Lepa Medenica / - UP
02/06/2023 u 10:46 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilac podnio optužni predlog protiv Lepe Medenice i traži njeno razrješenje

Predlog je podnijet zbog sumnje da je šefica podgorickog Višeg tužilaštva vršila neprimjeren uticaj na tadašnje kolege iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Vukasa Radonjića i Nikolu Boričića u predmetu "Belivuk- Miljkovic"

Disciplinski tužilac podnio je optužni predlog protiv rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepe Medenice, kojim je traženo njeno razrješenje, saznaje Dan.

Predlog za razrješenje Medenice Tužilačkom savjetu uputio je ministar pravde Marko Kovač. Na taj korak ministar se odlučio zbog sumnje da je šefica podgorickog Višeg tužilaštva vršila neprimjeren uticaj na tadašnje kolege iz Osnovnog drzavnog tužilaštva u Podgorici Vukasa Radonjića i Nikolu Boričića u predmetu "Belivuk - Miljkovic".

Oni su optužbe protiv Medenice iznijeli na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu. Radonjić, tadašnji tužilac u ODT Podgorica, sada specijalni tužilac, rekao je da je nakon hapšenja dvojice sluzbenika MUP-a dobio poziv od Medenice koja mu je tražila da ih pusti.

Da je Medenica zvala sporne noći potvrdio je i Boričić koji je tada rukovodio Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici.

Nakon tih izjašnjenja Kovač je tražio službenu zabilješku o tim navodima koju je predao tužilac Radonjić. Pošto mu je dostavljena, podnio je predlog za razrješenje Medenice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 07:26