/ MARIO MILOŠEVIĆ - FOTO: ŽANA BOJANIĆ
09/10/2023 u 10:09 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubistvo Đuričkovića: "Vozilo za koje tvrde da je zapaljeno snimljeno nakon tri dana"

Izvršen je uvid u video materijal nadzornih kamera koji je kao dokaz priložen od strane Višeg državnog tužilaštva

U Podgoričkom Višem sudu danas je održano suđenje Mariju Miloševiću, Vukanu  Vujačiću i Igoru Mašanoviću koji su osumnjičeni za povezanost sa ubistvom Radomira Đuričkovića.  Tako je danas izvršen uvid u video materijal nadzornih kamera koji je kao dokaz priložen od strane Višeg državnog tužilaštva. 

SNIMAK SA NADZORNE KAMERE - 11.10.2016

Izvršen je uvid snimka sa nadzorne kamere zgrade u Ulici Cetinjski put BB Siti Kvart. 

- Utvrđeno je da se u vremenu od 00.27 primjećuju dva NN lica koja prilaze ulazu zgrade. Konstatovano je da su istog dana u 00.39.14 sati iz zgrade izašla dva nepoznata lica- naveo je sud. 

Advokatica Bojana Franović je kazala da misli da se ovim snimkom ne dokazuje ništa. 

SNIMAK SA NADZORNE KAMERE - 12.10.2016.

Izvršen je uvid u snimak nadzorne kamere iz Ulice Save Kovačevića BB Podgorica 

- Utvrđeno da se na snimku 15.14 22. časova može vidjeti jedno muško NN lice koje je imao gornji dio trenerke svijetlo plave boje i da je imalo kačket. Konstatovano je da je u 15.23 časova primjećeno jedno vozilo plave boje kako prolazi- zapažanje je sudije Veljka Radovanovića. 

Advokatica Bojana Franović je kazala da je iz službene zabilješke utvrđeno da je ovaj snimak pokazan Draganu Jankoviću, koju je već kao svjedok saslušan u ovom poatupku. 

- On je kazao da je vozilo prodao tom licu, ali da to nije niko od optuženih i da se to lice ne nalazi u sudnici- podsjetila je Franović. 

SNIMAK SA NADZORNE KAMERE - 14.10.2016.

Izvršen je uvid u snimak sa nadzorne  kamere NLB banke kod Gintaša u vremenu od 15.41-15.42 i 15.44-15.45 časova. 

- Sud utvrdio prolazak više vozila i pjšaka na raskrsnici i Bulevaru- kazao je sudija Radovanović. 

Advokatica Franović je sudu ukazala na kontradiktornosti optužnice i službene zabilješke. 

- Iz navedene zabilješke kojom je konstatovan pregledan video materijal, a iz kojeg se ne mogu vidjeti druge karakteristike vozila osim marke i boje, policija je u tom trenu smatrala i navela da je na ovom snimku vozilo Dragana Jankovića. A po stavu optužnice ovo vozilo je izgorelo tri dana prije vremena nastanka ovog video snimka sa nadzorne kamere- naglasila je ona. 

Pored pomenuta tri snimka,  pregledana su još tri i na njima nije primjećeno ništa što je od značaja za ovaj sudski proces.  Sudija Veljko Radovanović je saopštio da je sud odredio novo antropološko vještačenje.  Takođe, sud je odbio zahtjev advokatice Bojane Franović da se iz spisa presmeta izuzme analiza DNK vještačenja. 

O predlogu za izdvajanje predloženih mjera tajnog nadzora sud će odlučiti naknadno. 

Podsjećamo, Milošević, Mašanović i Vujačić optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umješani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10.oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića. Milošević je, prema navodima optužnice, označen kao direktni izvršilac ubistva. Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni su za 2.100 eura kupili vozilo „reno megan“ koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici. Dalje se navodi da su  10. oktobra u Cetinju pratili kretanjeg Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala „Konoba“.

- U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana- navodi se u optužnici.

Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:53