Institut za javno zdravlje / - LAZAR RUZIC
29/06/2022 u 11:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšen osumnjičeni za ugrožavanje sigurnosti doktorice IJZ

Naime, 27. juna oko 14 časova, u holu Instituta za javno zdravlje u Podgorici, nakon kraćeg razgovora sa oštećenom S.Đ., osumnjičeni J.O. (63) je izvadio pištolj marke CZ 99 kalibra 9 mm koji joj je prislonio na stomak, saopšteno je iz UP

Pripadnici policije su u Podgorici lišili slobode osobu koja se tereti za ugrožavanje sigurnosti, saopšteno je iz Uprave policije.

- Naime, 27. juna oko 14 časova, u holu Instituta za javno zdravlje u Podgorici, nakon kraćeg razgovora sa oštećenom S.Đ., osumnjičeni J.O. (63) je izvadio pištolj marke CZ 99 kalibra 9 mm koji joj je prislonio na stomak.

Policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi J.O. i tom prilikom pronašla pištolj marke Zastava M-70 kalibra 7,65 mm sa oružnim listom i sedam komada municije, pištolj CZ 99 kalibra 9 mm sa oružnim listom i 11 komada municije, lovačku pušku sa oružnim listom, kao i pištolj Zastava M-70 kalibra 7,65 mm bez oružnog lista i tri komada municije - navodi se u saopštenju.

J.O. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako navode iz Uprave policije, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden na dalju nadležnost tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji mu je donio rješenje o zadržavanju.

Podsjetimo, klinički toksikolog doktor Sandra Đuranović prijavila je policiji J.O. zaposlenog u Institutu za javno zdravlje (IJZ), zbog ugrožavanja bezbjednosti. Prijavu je podnijela u podgoričkoj policiji, opisujući na koji način joj je ugrožena bezbjednost. Tu informaciju je za Portal RTCG potvrdio njen advokat Dalibor Kavarić.

Đuranović je jedini klinički toksikolog i stalno je zaposlena u Institutu za javno zdravlje.

– Dana 27. juna 2022. godine nakon 14 časova nalazila sam se u glavnom holu Instituta. Tom prilikom, s obzirom na moju situaciju u Institutu, i početak formiranja Centra za kontrolu trovanja Crne Gore naglas sam u šali prokomentarisala da se ništa ne radi kako treba, da sve treba da se okrene naopačke i dobro pretrese od strane Inspekcije rada, pa ako treba otići ću kod predsjednika države. U tom trenutku mi je gospodin J.O. prišao i ispod majice izvukao niklovani pištolj tetejac, i prislonio mi ga na stomak. Onda mi je uputio riječi "Nećeš ti dirati mog predsjednika". Ja sam mu na to odgovorila "To je i moj predsjednik, ionako treba da se sastanem s njim, vezano za Centar za kontrolu trovanja – ispričala je Đuranović u policiji.

Ona tvrdi da je radnik Instituta Nikola Konatar bio prisutan i da je vidio ovaj događaj, a sve je zabilježio video-nadzor.

– Ja sam nakon ovog događaja krenula u svoјu kancelariju, a Jovica je ušao za mnom. Pritom razgovarao je sa mnom kao da se ništa nije dogodilo. S obzirom na svu ovu situaciju, želim da naglasim da se ne osjećam bezbjedno i molim vas da preduzmete sve mjere i radnje iz vaše nadležnosti kako bi me zaštitili – rekla je Đuranović.

Advokat Kavarić je kazao da očekuje hitnu i adekvatnu reakciju nadležnih organa.

– Gospođa Đuranović se osjeća ugroženo i apelujem da se preduzmu sve mjere i radnje – kazao je Kavarić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 04:46