Hapšenje maloljetnika, ilustracija / - SHUTTERSTOCK
25/07/2023 u 12:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Maloljetnik iz Nikšića uhapšen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda

Prilikom kontrole kod uhapšenog maloljetnika pronađena su dva noža

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Zapad" – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić rasvijetlili su događaj od 16. jula kada su dva lica zadobila povrede.

Naime, oštećeni su se na ukazivanje ljekarske pomoći javili u Medicinski centar Nikšić gdje su jednom licu konstatovane teške, a drugom lakše tjelesne povrede. Ova lica su, u Bulevaru 13 jul oko 5 časova fizički napadnuti od strane dva lica nakon čega su se izvršioci dali u bjekstvo.

- U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u odnosu na pomenuti događaj policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić preduzeli su sveobuhvatne aktivnosti, prikupili obavještenja od više lica, izuzeli i izvršili uvid u veći broj video zapisa sa nadzornih kamera u pravcu kretanja oštećenih lica u užem i širem dijelu gradskog jezgra saoptila je Uprava policije.

Preduzete aktivnosti policije rezultirale su identifikacijom dva maloljetna lica stara 17 godina za koja se sumnja da su učesnici događaja.

Jednog od njih, prilikom saobraćajne kontrole policija je locirala i utvrdila da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. On je sankcionisan zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Prilikom kontrole kod ovog maloljetnika pronađena su dva noža.

Sprovodeći dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici su došli do sumnje da je ovo lice izvršilo krivično djelo nasilničko ponašanje i krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu jedne osobe, nanoseći mu povrede upotrebom podesnog sredstva i fizičkom snagom. On je lišen slobode.

Osim toga, drugom maloljetniku se na teret stavlja krivično djelo laka tjelesna povreda koje je izvršio na štetu drugog oštećenog, te je protiv maloljetnika krivična prijava podnijeta u redovnom postupku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:43