/ - FOTO: UPC
16/11/2023 u 14:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UPC: Oduzeti duvanski proizvodi vrijedni 20.000 eura

Sektor za carinsku bezbjednost i kontrolu UPC je juče, na osnovu obavještajnih podataka, ciljanom kontrolom štandova na prostoru zelene pijace u Baru, zaplijenio 5.401 paklicu cigareta i 61 kilogram rezanog duvana

Službenici Uprave prihoda i carina zaplijenili su duvanske proizvode vrijednosti iznad 20 hiljada eura. Sprovedene su dvije odvojene aktivnosti zapljene cigareta – rezanog duvana i arome za nargile.

- Sektor za carinsku bezbjednost i kontrolu UPC je juče, na osnovu obavještajnih podataka, ciljanom kontrolom štandova na prostoru zelene pijace u Baru, zaplijenio 5.401 paklicu cigareta i 61 kilogram rezanog duvana. Cigarete su bile bez akciznih markica, a dio njih sa akciznim markicama Kosova.- navodi se u saopštenju.

image
- FOTO: UPC

Prilikom kontrole poštanskog saobraćaja na Pošti carinjenja Podgorica zaplijenjene su arome za nargilu, koje su preko redovne poštanske pošiljke upućene inostranom fizičkom licu sa prebivalištem u Crnoj Gori.

- Nakon prikupljanja obavještenja od više osoba, u saradnji sa Upravom policije i nadležnim tuzilaštvima, biće kvalifikovane utvrđene nepravilnosti. Uprava prihoda i carina konstantno sprovodi intenzivne aktivnosti na suzbijanju svih oblika sive ekonomije u dijelu svojih nadležnosti- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:09