/ - FOTO: SKRINšOT
02/11/2021 u 13:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Министар Секуловић: Судска пракса превише блага

Министар Секуловић сматра да је судска пракса била превиша блага и да у пресудама изрицање санкција које су законски минимум

Скупштински Одбор за политички систем, правосуђе и управу разматра Предлога закона о измјенама и допунама Кривичног законика, које се тичу потребе хитне социјално-криминолошке профилаксе у друштвеним условима, када постоји неодложна потреба превентивног дјеловања на потенцијалне учиниоце кривичних дјела против полних слобода и посебне заштите дјеце.

Министар Секуловић сматра да је судска пракса била превиша блага и да у пресудама  изрицање санкција које су законски минимум.

-Не бих се упуштао у анализу појединачних судских одлука, али ако постоји одлука да је олакшавајућа околност то што лице које је починил кривично дјело над дјететом или немоћном особом има дјецу, онда судска власт треба да је испита- изјавио је министар.

Он је истакао да је Влада спремна да “ако постоје механизми у другим земљама, а у вези са забранама прилаза мјестима у којима бораве дјеца или рада са дјецом, које би могли да примијенимо, има простора да дорадимо закон”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:18