/ Foto: detective-info.com.ua; MUP Srbija
21/07/2023 u 07:59 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Viši sud ponovio odluku: Nema dokaza za pokušaј ubistva Јovana Vukotića

Sudija Zoran Radović je uvažio nalog Apelacionog suda i prihvatio fotografije sa "skaј" aplikacije kao kredibilan dokaz da su se Milović, Mujović i Živković bavili švercom, a Petar Lazović nedozvoljenim držanjem oružja

Viši sud je u ponovnoj kontroli optužnice protiv vođe "kavčana" Radoja Zvicera i njegove grupe ostao pri ranijoj odluci da nema mjesta optužbi protiv Zvicera, Slobodana Kašćelana i Milana Vujotića da su kao saizvršioci pokušali ubistvo Jovana Vukotića ispred zgrade kotorske policije 2020. godine.

Sudija Zoran Radović je uvažio nalog Apelacionog suda i prihvatio fotografije sa "skaј" aplikacije kao kredibilan dokaz da su se Ljubo Milović, Radovan Mujović i Radoja Živković bavili švercom, a Petar Lazović nedozvoljenim držanjem oružja.

Na optužnici Specijalnog tužilaštva kao pripadnici Zvicerove grupe označeni su Milović i Lazović, Vujotić, Mujović, Kašćelan, Živković, Nikola Spasojević, Duško Roganović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

Dokazi tužilaštva protiv Zvicera i njegove grupe ponovo su razmatrani po nalogu Apelacionog suda koji je uvažio žalbu SDT-a protiv odluke Višeg suda od 10. marta da za tri od 17 tački optužnice obustavi krivični postupak usljed nedostatka dokaza.

Pripadnici ove grupe se optužnicom SDT-a pored planiranja ubistva Jovana Vukotića, šverca i nedozvoljenog držanja oružja terete za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotrebu službenog položaja, šverc droge, krijumčarenje cigareta, pranje novca i teško ubistvo Milana Lepoje.

Prema navodima tužilačkog akta koji potpisuje specijalni tužilac Zoran Vučinić, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i osim u Crnoj Gori djelovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:01