Абазовић / Фото: Архива
13/06/2022 u 16:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић иде у Сребреницу, предводиће делегацију у Поточарима

Суживот, међусобно уважавање и поштовање сјећања на све жртве недвосмислено је рјешење за европску будућност Западног Балкана, саопштено је из Владе

Премијер Дритан Абазовић саопштио је дa ће и ове године 11. јула предводити делегацију Владе на комеморацији у Поточарима.

Абазовић је данас угостио руководство Организационог одбора за обиљежавање 11. јула 1995. године, 27. годишњице геноцида над Бошњацима Сребренице, заједно са амбасадором Босне и Херцеговине у Црној Гори Бранимиром Јукићем. 

Делегацију Организационог одбора чинили су: Хамдија Фејзић, замјеник начелника општине Сребреница и предсједник Организационог одбора за обиљежавање 27. годишњице геноцида у Сребреници, Мирсад Бешић, начелник одјељења за Протокол Министарства вањских послова БиХ и генерални секретар Организационог одбора и Нермин Аливуковић, стручни савјетник у кабинету начелника општине Сребреница и секретар Организационог одбора.

- Делегација Организационог одбора изразила је захвалност поводом пријема од стране предсједника Владе Абазовића, подсјетивши на значај његове прошлогодишње посјете Поточарима, након усвајања Резолуције о геноциду у Сребреници у Скупштини Црне Горе - саопштено је из Владе.

Организациони одбор на челу са Хамдијом Фејзићем је позвао предсједника Владе да и ове године, 11. јула, присуствује комеморацији и џенази 11. јула у Поточарима.

Саговорници су се сагласили да жртве геноцида у Сребреници заслужују највећи пијетет и да трагични догађаји из прошлости служе као важна лекција, како се овакви догађаји не би понављали у будућности.

- Суживот, међусобно уважавање и поштовање сјећања на све жртве недвосмислено је рјешење за европску будућност Западног Балкана - закључили су саговорници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 03:31