Abazović / - FOTO: URA, FEJSBUK
23/11/2022 u 19:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazovićev pokret tvrdi da apsolutna većina građana želi Crnu Goru u EU

Učlanjenje naše države u EU jedan je od naših najvažnijih ciljeva, zbog čega će URA nastaviti da daje nemjerljiv doprinos evropskom putu Crne Gore, navode u saopštenju

Građanski pokret URA, na čelu sa Dritanom Abazovićem je pozdravio odluku Evropskog parlamenta da usvoji preporuke o Novoj strategiji proširenja i pozivu EU da ispuni obaveze prema Zapadnom Balkanu i da Crnoj Gori da mjerila za zatvaranje poglavlja", saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Kako su kazali, to smatraju izuzetno važnim u kontekstu geopolitičke krize i potrebe dodatnog učvršćivanja EU na Zapadnom Balkanu, ali i održavanja procesa proširenja živim.

- Dalje napredovanje Crne Gore u procesu proširenja, kao lidera u tom procesu, značilo bi motiv više ostalim državama Zapadnog Balkana da nastave sa reformama, sve u skladu sa zaslugama i postignutim rezultatima- napominju iz URA.

Iz ovog pokreta tvrde da apsolutna većina građana Crne Gore želi svoju zemlju kao punopravnu članicu Evropske unije.

- Učlanjenje naše države u EU jedan je od najvažnijih ciljeva Pokreta URA zbog čega će naša partija nastaviti da daje nemjerljiv doprinos evropskom putu Crne Gore", zaključili su iz URA. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 22:53