foto: Demokrate / - FOTO: DEMOKRATE
21/09/2023 u 13:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Ključni stub Demokrata nezavisnost od neformalnih centara moći

On se sastao sa. Don Meken, ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić je ukazao i na činjenicu da su mandati i funkcije prolazni i podvukao da je ključni stub Demokrata nezavisnost od neformalnih centara moći, što je osnovna crta koja razlikuje ovu partiju i čini je prepoznatljivom na crnogorskoj političkoj sceni.

On se sastao sa. Don Meken, ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori.

Poželivši novoj ambasadorki srdačnu dobrodošlicu, Bečić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom dugogodišnjom saradnjom sa Britanskom ambasadom.

Upoznavši novoimenovanu ambasadorku sa programskim načelima i istorijatom Demokrata,  Bečić je još jednom potvrdio snažnu privrženost vladavini prava, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije kao i nedvosmislen spoljno-politički kurs partije, koji se temelji na jačanju evropskog i evroatlanskog puta zemlje.

Istakao je da Demokrate predstavljaju političku partiju koja vrši vlast u 80% opština u Crnoj Gori, koja podstiče uključivanje mladih i žena, i koja je, iznad svega, partija građanskog karaktera koja promoviše multikulturalnost i pluralizam.

U svijetlu aktuelne političke situacije u zemlji, Bečić je ocijenio da ga raduje što je i PES jasno saopštio da izbor nove vlasti ne može zavisti od glasa poslanika sa liste koju je vodio DPS, dok sa druge strane zabrinjava i usporava sam proces činjenica da imamo očito različite vizije unutar PES u odnosu na način formiranja vlasti, te da smatra da rješenje za formiranje vlade leži u pronalasku zajedničkog jezika izmedju mandatara i predsjednika države, odnosno predsjednika i zamjenika predsjendika PES-a. Stoga, od svih činilaca koji zagovaraju snažnu, građansku, evropsku i evroatlantsku Crnu Goru, kao i od onih koji teže funkcionalnosti institucija i socijalno-ekonomskom osnaženju građana, on očekuje da budu stubovi konstruktivnih rješenja, a ne generatori problema.

Novoimenovana britanska ambasadorka Meken je izrazila zahvalnost na srdačnoj dobrodošlici, istakavši važnost jačanja institucionalnih kapaciteta Crne Gore i vladavine prava.

Ona je istakla da Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje posvećeno crnogorskoj evropskoj budućnosti. Ambasadorka Meken je izrazila nadu da će Vlada biti uskoro formirana, čime bi se ubrzao proces neophodnih reformi i poboljšao kvalitet života građana Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 07:31