Са састанка / - IGOR SLJIVANCANIN
20/09/2021 u 14:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић уручио захвалницу запосленима у Служби заштите Општине Жабљак

Овакви резултати налажу обавезу да држава у наредном периоду уложи и веће напоре, како би се на прави начин одужила службама на терену. Приоритет ће, најавио је, бити набавка адекватне опреме

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић, у оквиру пригодних активности које су, поводом јубилеја 30 година од проглашења Црне Горе еколошком државом, уприличене на Жабљаку, запосленима у Служби заштите Општине Жабљак уручио је захвалницу за допринос у борби са елементарним непогодама.

Том приликом, предсједник црногорског парламента је истакао да залагање, жртва и напори које ватрогасци свакодневно улажу како би штитили  животе људи, имовину, али најприје „нашу светињу, нашу природу и наше нациналне паркове” са правом заслужују уважавање и захвалност. Како је истакао, професионална и људска потреба и обавеза руководиле су га „да им као челник највећег законодавног дома пружим руку и у име свих грађана Црне Горе”. Предсједник Бечић се осврнуо на минулу пожарну сезону и велике изазове који су је обиљежили и поручио да је Црна Гора, професионалношћу и залагањем одговорних, и најпре појединаца на терену, изашла без већих посљедица по природно окружење и биљне врсте.

image

Са састанка

- IGOR SLJIVANCANIN

-Заиста на понос је свих нас када можемо на крају пожарне и љетње туристичке сезоне сумирати резултате да у Црној Гори због пожара нијесмо имали нити једну људску жртву, да није изгубљен или оштећен било који објекат, да је сачувана имовина грађана Црне Горе, а да је и од онога што је штета у дијелу природе, доминатно руијеч о ниском растињу, а мањим дијелом о шумама-казао је предсједник Бечић.

image

Са састанка

- IGOR SLJIVANCANIN

Овакви резултати, истакао је, налажу обавезу да држава у наредном периоду уложи и веће напоре, како би се на прави начин одужила службама на терену. Приоритет ће, најавио је, бити набавка адекватне опреме.

-На последњим сједницама, на највишем државном нивоу разговарали смо о овим питањима и вјерујем да ћемо имати помаке у наредном периоду. Такође, вјерујем и да ћемо у сарадњи са нашим европским партнерима и уз реализацију бројних пројеката, сваким мјесецом и сваком годином, стварати све боље и квалитетније услове, како би јачали ресурсе у дијелу опреме, снажили и стварали добру базу, те на тај начин омогућили нашим кадровима, да свој посао обављају на завидном нивоу-закључио је предсједник Бечић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:02