/ Фото: ДПС
28/05/2021 u 12:41 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Чланица ДПС-а огорчена на Братићкин ресор: Црногорци неће бити светосавско стадо

Ученици ће изједначавати Љуба Чупића са Павлом Ђуришићем, тврди Савковић Вукчевић

Чланица Извршног одбора ДПС-а Нела Савковић Вукчевић саопштила је да се новим Законом о образовању наставља понижавање и затирање свега црногорског.

Она је критиковала ресор министарке просвјете Весне Братић, истичући да се у духу владајуће црквене и великосрпске политике, осмишљава и едукација, јер је просвјета пресудна за претапање црногорске националне и историјске свијести у српску, што се може постићи само испирањем мозга или ментицидом.

- Отуда, важно је наћи директоре који ће, неки без знања, неки без стида или уз много изговора предати наше насљеђе и наше име другоме, односно, наметати школске програме по којима ће ђаци учити да су Војислављевићи и све наше династије – српске, црногорске инкунабуле промовисаће се као – србуље, опет ће нам језик подводити и дробити, а са олтара наших отетих храмова викаће да Црногорци не постоје", рекла је она.

Чланица Извршног одбора ДПС-а у свом обраћању осврнула се и на ученике и саопштила да ће се ''крити да су Немањићи и Kарађорђевићи окупатори баш као Османлије и Њемачка, а да ће се изједначавати кнез Владимир Дукљански и освајач Стефан Немања, као и Љубо Чупић са Павлом Ђуришићем.

- За 21. вијек нове генерације спремаће се клечећи уз српска звона и прапорце. Таквим програмима Црна Гора дуго је имала искуства, а доказ колика је њихова снага асимилицаје, како су вјешто припремани да дезинформишу, јесу управо и сви они који вјерују да Црна Гора припада “српском свету”. Нова власт бјесомучно ће истрајавати у убјеђивању грађана да је гажење националних црногорских вриједности пут до помирења и да неће бити подјела кад сви постанемо један народ – Срби. Али ни сада неће успјети, јер кривотворења нијесу јача од истине, нити је Црногорцима у карактеру да буду светосавско стадо - закључила је Савковић-Вукчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 11:27