ЦЕДИС, управна зграда / -ЦЕДИС
16/06/2022 u 20:20 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због Берана СНП узима ЦЕДИС?

Иако је СНП раније, због Берана, најавио могућност изласка из управа у Мојковцу, Никшићу и Херцег Новом гдје су у коалицији с ДФ-ом и Демократама, врло је могуће да ће њихов одговор заправо бити смјењивање кадрова по дубини и постављање својих

Социјалистичка народна партија (СНП) најавила је да неће ћутати због тога што је договором Демократског фронта (ДФ) и Демократа послије осам година завршио у опозицији у Беранама. Како “Дан” сазнаје, садашњи директор ЦЕДИС-а Владимир Чађеновић биће смијењен и умјесто њега биће постављен кадар СНП-а.

Иако је СНП раније, због Берана, најавио могућност изласка из управа у Мојковцу, Никшићу и Херцег Новом  гдје су у коалицији с ДФ-ом и Демократама, врло је могуће да ће њихов одговор заправо бити смјењивање кадрова по дубини и постављање својих.

Такође, како сазнајемо, договорено је да Електропривреду Црне Горе (ЕПЦГ) преузме Демократска партија социјалиста (ДПС). Помиње се да ће ту функцију преузети предсједник ДПС-а Главног града Часлав Вешовић, али нам то није потврђено.

Тренутно је предсједник одбора директора ЕПЦГ члан ДФ-а Милутин Ђукановић, а директор Електропривреде члан Демократа, Никола Ровчанин .

-Још увијек трају договори. Не бисмо лицитирали са именима, због тога што није још увијек сигурно ко ће бити директор. Оно што је за сада договорено јесте да ће бити из ДПС-а- казао нам је добро обавијештени извор.

Такође, спекулише се да ће на некој од двије најзначајније функције у Пошти бити члан ИО ДПС-а Михаило Анђушић. Тренутно је на челу Поште члан главног одбора Демократа Драган Туфегџић.

Нова опозиција ће ”изгубити” и Рудник угља Пљевља, чији директор је Милан Лекић (ДФ), а предсједник Одбора директора Душан Јањушевић функционер и одборник Демократа. Рудник угља ће преузети ГП УРА.

Могуће је и да ће Влада данас на сједници почети са именовањем чланова у бордове директора државних компанија, које би скупштине акционара тих компанија требало да изаберу до краја јуна.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:30